Pyragėliams reikės:

400 g juodojo šokolado,
4 kiaušinių,
350 g cukraus,
90 g sviesto,
160 g graikinių riešutų,
120 g miltų.

Papuošimui:

70 g juodojo šokolado,
2 šaukštelių sviesto,
30 graikinių riešutų puselių.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais, įpilkite keturis šaukštus vandens ir ištirpinkite vandens vonelėje. Sudėkite sviestą ir nuolat maišydami ištirpinkite.

Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Nuolat maišydami supilkite ištirpintą šokoladą į kiaušinių kremą.

Pakepinkite riešutus sausoje keptuvėje ir susmulkinkite. Suberkite riešutus į kiaušinių ir šokolado masę, išmaišykite. Dalimis supilkite miltus, taip pat išmaišykite.

Skardą sutepkite sviestu, pabarstykite miltais ir supilkite tešlą. Tešlą taip paskirstykite, kad jos sluoksnis būtų ne mažesnis nei pusantro centimetro. Kepkite ant vidurinės lentynos apie 20-25 minutes. Tešla kiek pakils ir turi likti drėgna. Padėkite skardą ant drėgnos servetėlės, leiskite atvėsti. Dar šiltą supjaustykite apie 3-3,5 kvadratais.

Papuošimui ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje, sudėkite sviestą. Kiekvieną kvadratėlį pamerkite į šokoladą. Papuoškite pyragėlius graikinių riešutų puselėmis.

Papuošimui galima naudoti gatavą šokoladinę glazūrą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją