Pačius keksiukus galima iškepti net ir kelias dienas prieš planuojamą valgymą, o štai kremą kepurėms reiktų plakti tik prieš pat valgant ir jei jau liktų nesuvalgytų, tai po to keksiukus laikyti šaltai. Galima kremą standinti kukurūzų krakmolu ar specialiais grietinėlės standikliais, bet tai tikrai neprideda gero skonio.

12 šokoladinių keksiukų mikseriu suplaku

3 kiaušinius
1 st. balto cukraus
100 ml neutralaus kvapo aliejaus
1-2 lašus romo esencijos
3 v.š. kakavos
1 st. be kaupo kvietinių miltų

Gautą tešlą pilu į popierinėmis formelėmis išklotą keksiukų formą, užpildant pusę formelės. Kepu apie 30-40min., baigtumą patikrindama mediniu pagaliuku. Keksiukus palieku pilnai atvėsti.

Kremui tuo pačiu mikseriu iki standumo išplaku 200 ml 35proc. grietinėlės. Tuomet į grietinėlę sudedu 3 v.š. cukraus pudros ir 250 g maskarponės sūrio.

ir lėtu greičiu juos įmaišau į grietinėlės masę. Gautą kremą sukrečiu į konditerinį maišelį su figūriniu antgaliu ir išspaudžiu „kepures” ant keksiukų. Jas pabarstau šokolado drožlėmis arba specialiais pabarstukais.

Skanaus!