Produktai bulvių salotoms:

200 g nedidelių bulvių,
50 g smulkiai pjaustytų lapinių kopūstų,
1/2 didelio agurko, perpjaukite išilgai, išimkite sėklas,
1 – 2 svogūnai, supjaustyti.

Produktai padažui:

1 šaukštas baltojo balzaminio acto,
2 šaukštai šalto spaudimo rapsų aliejaus,
citrinos sulčių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,

Produktai silkei:

2 saujos avižinių dribsnių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
6 silkės filė puselės,
šiek tiek angliškų garstyčių,
30 g sviesto,
truputis rapsų aliejaus,
citrinos riekelių papuošimui.

Kaip gaminti:

1. Išvirkite bulves. Likus 3 min. iki virimo pabaigos sudėkite į puodą smulkintus lapinius kopūstus ir agurko gabalėlius. Pavirkite, kol bulvės bus išvirusios, o kiti komponentai minkšti. Nupilkite vandenį.

2. Padažui suplakite actą, rapsų aliejų, citrinos sultis. Berkite druskos, pipirų.

3. Avižų dribsnius dubenyje sumaišykite su druska ir pipirais.

4. Silkės filė iš abiejų pusių patepkite garstyčiomis, tada pavoliokite avižų dribsniuose, kol visiškai aplips.

5. Didelėje sunkioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio karštumo viryklės. Sudėkite silkės filė į keptuvę, odele į viršų. Kepkite 1 – 2 min. ar kol avižiniai dribsniai paskrus, tada apverskite ir iškepkite kitą pusę.

6. Išimkite iškepusią silkės filė iš keptuvės, sudėkite ant virtuvinio rankšluosčio, kad nugertų riebalų perteklių.

7. Sudėkite virtas bulves, lapinius kopūstus ir agurko gabalėlius į dubenį, sudėkite smulkintus svogūnus, užpilkite padažo. Viską išmaišykite, pagardinę druska ir pipirais.

Silkės filė sudėkite į dvi lėkštes, šalia įdėkite bulvių salotų ir papuoškite citrinos griežinėliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)