aA
Ant šventinio stalo - viešnia iš Škotijos.
© Shutterstock nuotr.

Produktai bulvių salotoms:

200 g nedidelių bulvių,
50 g smulkiai pjaustytų lapinių kopūstų,
1/2 didelio agurko, perpjaukite išilgai, išimkite sėklas,
1 – 2 svogūnai, supjaustyti.

Produktai padažui:

1 šaukštas baltojo balzaminio acto,
2 šaukštai šalto spaudimo rapsų aliejaus,
citrinos sulčių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,

Produktai silkei:

2 saujos avižinių dribsnių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
6 silkės filė puselės,
šiek tiek angliškų garstyčių,
30 g sviesto,
truputis rapsų aliejaus,
citrinos riekelių papuošimui.

Kaip gaminti:

1. Išvirkite bulves. Likus 3 min. iki virimo pabaigos sudėkite į puodą smulkintus lapinius kopūstus ir agurko gabalėlius. Pavirkite, kol bulvės bus išvirusios, o kiti komponentai minkšti. Nupilkite vandenį.

2. Padažui suplakite actą, rapsų aliejų, citrinos sultis. Berkite druskos, pipirų.

3. Avižų dribsnius dubenyje sumaišykite su druska ir pipirais.

4. Silkės filė iš abiejų pusių patepkite garstyčiomis, tada pavoliokite avižų dribsniuose, kol visiškai aplips.

5. Didelėje sunkioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio karštumo viryklės. Sudėkite silkės filė į keptuvę, odele į viršų. Kepkite 1 – 2 min. ar kol avižiniai dribsniai paskrus, tada apverskite ir iškepkite kitą pusę.

6. Išimkite iškepusią silkės filė iš keptuvės, sudėkite ant virtuvinio rankšluosčio, kad nugertų riebalų perteklių.

7. Sudėkite virtas bulves, lapinius kopūstus ir agurko gabalėlius į dubenį, sudėkite smulkintus svogūnus, užpilkite padažo. Viską išmaišykite, pagardinę druska ir pipirais.

Silkės filė sudėkite į dvi lėkštes, šalia įdėkite bulvių salotų ir papuoškite citrinos griežinėliais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Naujo verslo centro statybų užkulisiai primena mafijos klestėjimo laikus (13)

Naujo verslo centro Žvėryne statybose dirbę verslininkai jo rangovą „ Nobus LT “ kaltina...

Ką pasitraukęs iš Seimo veikė Mindaugas Bastys: ryšiai veda į dabar jau svetimos partijos viršūnę (31)

Zanavykų apygardoje renkant naują Seimo narį, Lietuvos socialdemokratų partijoje ( LSDP )...

Propagandos mašina atvyko į Daniją: platinami mitai apie gyvūnų viešnamius (19)

Danija – Hanso Christiano Anderseno pasakų šalis. Klestinti ir pažangi socialinės gerovės...

Orai: visą savaitę Lietuvą merks lietūs (1)

Pirmadienio naktį lietūs toliau merks Lietuvą, pietrytiniame šalies pakraštyje vietomis lis...

Druskos sunaudojate daugiau, nei manote: Unikausko patarimai, kaip kovoti su druskos pertekliumi (1)

Kai prarandame saiką, net medžiagos, kurios būtinos mūsų organizmui, tampa jį žalojančiu...

Vokiečių istorikas: pamirštama, kad žydų namus užėmė vietiniai

Tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse Holokausto metais iš žydų pelnėsi vietiniai ne žydų...

Jakeliūno tyrimas: taikėsi į socialdemokratus, tiria konservatorius (19)

Seimo narys Stasys Jakeliūnas nusitaikė į Andriaus Kubiliaus vyriausybę – į jį patį ir...

Iš CSKA – į „Žalgirį“: Westermannas grįžta į Kauną Leo komentaras (25)

Kauno „Žalgiris“ surado ilgai ieškotą patikimą atakų organizatorių. Į Kauną po sezono...

Lietuva užsienio akimis: darbuotojai emigruoja, bet pensininkai lieka (363)

Kad nepatirtų ekonominio nuosmukio, rytinėms ES narėms teks susigrąžinti išvykusius darbuotojus...

Rusijos strateginėje zonoje atsivėrė pavojingas kelias (72)

Prieš porą savaičių, kai dangus buvo ganėtinai saulėtas, o oro sąlygos buvo santykinai...