aA
Ant šventinio stalo - viešnia iš Škotijos.
© Shutterstock nuotr.

Produktai bulvių salotoms:

200 g nedidelių bulvių,
50 g smulkiai pjaustytų lapinių kopūstų,
1/2 didelio agurko, perpjaukite išilgai, išimkite sėklas,
1 – 2 svogūnai, supjaustyti.

Produktai padažui:

1 šaukštas baltojo balzaminio acto,
2 šaukštai šalto spaudimo rapsų aliejaus,
citrinos sulčių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,

Produktai silkei:

2 saujos avižinių dribsnių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
6 silkės filė puselės,
šiek tiek angliškų garstyčių,
30 g sviesto,
truputis rapsų aliejaus,
citrinos riekelių papuošimui.

Kaip gaminti:

1. Išvirkite bulves. Likus 3 min. iki virimo pabaigos sudėkite į puodą smulkintus lapinius kopūstus ir agurko gabalėlius. Pavirkite, kol bulvės bus išvirusios, o kiti komponentai minkšti. Nupilkite vandenį.

2. Padažui suplakite actą, rapsų aliejų, citrinos sultis. Berkite druskos, pipirų.

3. Avižų dribsnius dubenyje sumaišykite su druska ir pipirais.

4. Silkės filė iš abiejų pusių patepkite garstyčiomis, tada pavoliokite avižų dribsniuose, kol visiškai aplips.

5. Didelėje sunkioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio karštumo viryklės. Sudėkite silkės filė į keptuvę, odele į viršų. Kepkite 1 – 2 min. ar kol avižiniai dribsniai paskrus, tada apverskite ir iškepkite kitą pusę.

6. Išimkite iškepusią silkės filė iš keptuvės, sudėkite ant virtuvinio rankšluosčio, kad nugertų riebalų perteklių.

7. Sudėkite virtas bulves, lapinius kopūstus ir agurko gabalėlius į dubenį, sudėkite smulkintus svogūnus, užpilkite padažo. Viską išmaišykite, pagardinę druska ir pipirais.

Silkės filė sudėkite į dvi lėkštes, šalia įdėkite bulvių salotų ir papuoškite citrinos griežinėliais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Sveikatos specialistai įspėja: situacija dėl pavojaus Alytuje pagražinta, viskas daug rimčiau (32)

Nors Aplinkos apsaugos agentūra praneša, kad dėl oro taršos Alytuje, kur trečią parą dega...

Lietuviai švęsti pradėjo per anksti: išleidžia daugiau nei uždirba (75)

„Taigi turime labai įdomią situaciją, kai žmonės išleidžia daugiau negu uždirba, o...

Melaginga naujiena apie Nausėdą ir branduolinius ginklus – tik pradžia: taikiniu galite tapti ir jūs (168)

JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo sveikina prezidento Gitano Nausėdos siūlymą Lietuvoje...

Nustebinusi „Žalgirio“ pergalė, po kurios pulti į euforiją būtų klaida laida „Krepšinio zona“ (4)

Aštuoniomis pergalėmis iš eilės visuose frontuose šį sezoną atidaręs Madrido „Real“...

Nausėdos krikštas ES vadovų susitikime: ką suprato ir ko išmoko? (25)

„Tikrai labai įdomu, tikrai labai įvairūs žmonės, labai įvairūs stiliai, įvairūs...

Plungės rajono meras Klišonis – ligoninėje (3)

Plungės rajono meras, liberalas Audrius Klišonis gydomas ligoninėje.

Lukašenka perspėjo apie pavojus Baltarusijos suverenitetui (59)

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį pabrėžė, kad jo šalis nori likti...

Rudenį eismo įvykių sumažėja atėjus žieminių padangų sezonui – siūlo jas keisti anksčiau (39)

Nors žiemines padangas vairuotojai turėtų susimontuoti iki lapkričio 9-osios, tačiau dargana bei...

Erdoganas pakomentavo Trumpo siųstą laišką: mes nepamiršime šio pagarbos trūkumo (6)

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas penktadienį pareiškė, kad jo šalis...

Pristatytos geriausios 2019-ųjų laukinės gamtos nuotraukos

Kasmet laukiame geriausių nuotraukų, kovojančių dėl šlovės, garbės ir galimybės laimėti...