Reikės:
800 g šviežios lašišos filė
2 laimų
3 apelsinų
2 raudonų aitriųjų paprikų
2 raudonųjų svogūnų
3 kalendros šakelių
Pasiruošimo laikas: 3 val. 10 min., gaminimo laikas 5 min. + 1 val. / 4 porcijos
Žuvį nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Iš laimų ir 1 apelsino išspauskite sultis. Likusius apelsinus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, surinkdami išsiskyrusias sultis. Supilkite jas į anksčiau išspaustas sultis. Užpilkite sultimis lašišos gabaliukus. Uždenkite indą ir palaikykite 3 val.
Aitriąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais žiedais. Kalendrą nuplaukite, nudžiovinkite ir smulkiai supjaustykite.
Papriką, svogūnus, apelsinų minkštimą ir kalendrą sumaišykite su marinuota žuvimi, pagal skonį pasūdykite ir palaikykite šaldytuve dar 1 val. Citrusinių vaisių rūgštis šviežią žuvį paverčia visiškai tinkama valgyti. Tačiau tik labai šviežią!
Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!