Reikės:

800 g šviežios lašišos filė
2 laimų
3 apelsinų
2 raudonų aitriųjų paprikų
2 raudonųjų svogūnų
3 kalendros šakelių

Pasiruošimo laikas: 3 val. 10 min., gaminimo laikas 5 min. + 1 val. / 4 porcijos

Žuvį nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Iš laimų ir 1 apelsino išspauskite sultis. Likusius apelsinus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, surinkdami išsiskyrusias sultis. Supilkite jas į anksčiau išspaustas sultis. Užpilkite sultimis lašišos gabaliukus. Uždenkite indą ir palaikykite 3 val.

Aitriąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais žiedais. Kalendrą nuplaukite, nudžiovinkite ir smulkiai supjaustykite.

Papriką, svogūnus, apelsinų minkštimą ir kalendrą sumaišykite su marinuota žuvimi, pagal skonį pasūdykite ir palaikykite šaldytuve dar 1 val. Citrusinių vaisių rūgštis šviežią žuvį paverčia visiškai tinkama valgyti. Tačiau tik labai šviežią!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)