100 g lukštentų saulėgrąžų,
pusė stiklainiuko saulėje džiovintų pomidorų aliejuje ir jų aliejaus
skiltelė česnako (nedidelė),
prieskonių pagal skonį (asafetidos, druskos – nedaug, nes pomidorai sūrūs, šviežiai maltų juodųjų pipirų, bet galima vien pipirų berti).

Iš vakaro nuplauname saulėgrąžas, užpilame šaltu vandeniu (mirkdamos jos gamina baltymą, todėl paštetas labai maistingas). Ryte nupilame vandenį, suberiame saulėgrąžas į trintuvą, suberiame pjaustytus džiovintus pomidorus, smulkiai supjaustytą česnaką, druską, prieskonius, įpilame šiek tiek aliejaus iš pomidorų ir viską sutriname.

Dar variantas – saulėgrąžų nemirkome, jas pakepiname, įpilame šiek tiek vandens, 1 citrinos sulčių, įdedame kaparėlių, česnako, druskos ir viską sutriname.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją