Mums reikės:
180 g sviesto
1 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
1,3 stiklinės miltų
1,5 šaukštelių kepimo miltelių
Vanilės
600 g rabarbarų
Pabarstymui:
1/3 stiklinės miltų
1/3 stiklinės cukraus
50 g sviesto
Rabarbarus nuplaukite, nulupkite žievelę, supjaustykite 0,5-0,8 cm gabalėliais.
Sumaišykite sviestą su cukrumi ir vanile. Sudėkite kiaušinius, viską išmaišykite. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Į tešlą įmaišykite pusę rabarbarų. Paskirstykite tešlą ant formos, išlyginkite. Apibarstykite likusiais rabarbarais.
Pabarstymui: rankomis sumaišykite miltus, cukrų ir šaltą sviestą, kad gautųsi trupiniai. Užbarstykite ant rabarbarų.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepkite pyragą apie 1 valandą, atvėsinkite formoje.
Skanaus!