300 g virtų grybų,
aliejaus kepimui,
1 vidutinės svogūno galvutės, supjaustytos žiedais,
1 saldžiosios smulkiai supjaustytos paprikos,
200 g ryžių,
3 stiklinio šilto grybų sultinio (galima ir iš kubelių),
2 valg. šaukštų tarkuoto parmezano sūrio,
kapotų petražolių, baziliko, svogūnų laiškų,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Augaliniame aliejuje apkepinkite svogūnus ir saldžiąją papriką. Suberkite grybus ir, pastoviai maišydami, pakepinkite kelias minutes.

Į atskirą gilią keptuvę su storu dugnu ar kepimo indą įpilkite truputėlį aliejaus ir lengvai, iki auksinio atspalvio apkepinkite jame ryžius, užpilkite sultiniu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol ryžiai sugers visą vandenį.

Supilkite grybų-daržovių mišinį ir patroškinkite ant silpnos ugnies dar vieną-dvi minutes. Apibarstykite kapotais žalumynais ir tarkuotu sūriu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Išmaišykite, truputėlį palaikykite, uždengę dangčiu, ir patiekite į stalą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)