Pyragui reikės:

650 g džiovintų vaisių
120 g sviesto
75 g cukraus
2 vnt. kiaušinių
170 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
tarkuota 1/2 apelsino žievelė ir sultys 1 vnt.
tarkuota citrinos žievelė ir sultys
150 g riešutų
170 ml brendžio

Džiovintus vaisius nuplauti ir kiek įmanoma nusausinti, leisti nusivarvėti, susmulkinti. Juos užpilti alkoholiu, uždengti ir palaikyti pusdienį ar per naktį, kad alkoholis susigertų į vaisius.

Riešutus pasmulkinkite peiliu. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti po vieną kiaušinius, po kiekvieno paplakant apie 1 min. Tada sudėti nutarkuotas žieveles ir supilti išspaustas sultis, išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į pyrago tešlą, vėl gerai išmaišyti. Galiausiai įmaišyti visus vaisius ir riešutus.

Orkaitę įkaitinti iki 160 0C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti pyrago tešlą. Kepti maždaug 1,5 val, kol gražiai paruduos (jei labai greitai kepa viršus, tada pridengti folija).

Galima patikrinti mediniu pagaliuku, jei jis neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs. Iškeptą pyragą visiškai atvėsinti. Po to išimti iš formos, nuimti kepimo popierių, padėti ant grotelių, kad susikondensavusi drėgmė išdžiūtų. Pyragą suvynioti į foliją, įdėti į maišelį ir padėti į spintelę.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją