6 porcijos

Produktai:

300 g žalių arba mėlynų vynuogių,
250 g smėlinės tešlos,
50 g cukraus pudros,
0,1 l tirštos riebios grietinėlės,
50 g smulkiai maltų migdolų,
2 rutuliukai sviesto,
rudojo cukraus.

Kaip gaminti:

Vynuoges nuplaukite, nusausinkite. Formeles pyragėliams patepkite sviestu, įklokite tešlos, vietomis pabadykite šakute. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltos masės, tada supilkite grietinėlę ir suberkite maltus migdolus. Sudėkite masę ant tešlos, papuoškite vynuogėmis.

Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių, kepkite 8 – 10 min. Palikite 5 min. pravėsti, tada išimkite pyragėlius iš formelių. Patiekite dar šiltus.

Patarimas: Smėlinę tešlą galima pakeisti sluoksniuota tešla, pyragėliai bus traškūs.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)