6 porcijos
Produktai:
300 g žalių arba mėlynų vynuogių,
250 g smėlinės tešlos,
50 g cukraus pudros,
0,1 l tirštos riebios grietinėlės,
50 g smulkiai maltų migdolų,
2 rutuliukai sviesto,
rudojo cukraus.
Kaip gaminti:
Vynuoges nuplaukite, nusausinkite. Formeles pyragėliams patepkite sviestu, įklokite tešlos, vietomis pabadykite šakute. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltos masės, tada supilkite grietinėlę ir suberkite maltus migdolus. Sudėkite masę ant tešlos, papuoškite vynuogėmis.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių, kepkite 8 – 10 min. Palikite 5 min. pravėsti, tada išimkite pyragėlius iš formelių. Patiekite dar šiltus.
Patarimas: Smėlinę tešlą galima pakeisti sluoksniuota tešla, pyragėliai bus traškūs.
Skanaus!