aA
© Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

Įdarui:

2 valgomieji šaukštai uogų likerio
1 kilogramas šviežių ar šaldytų vyšnių
2,5 stiklinės cukraus
3 valgomieji šaukštai sviesto
1 kilogramas varškės
3 kiaušiniai

Pabarstymui:

6 valgomieji šaukštai cukraus
3 valgomieji šaukštai sviesto
1,5 stiklinės šviežių duonos trupinukų

Tešlai:

1,25 stiklinės miltų
4 valgomieji šaukštai išlydyto sviesto (tepimui)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
0,25 arbatinio šaukštelio druskos
6 valgomieji šaukštai vandens

Gaminimas:

1. Kepimo išvakarėse paruoškite tešlą. Miltus ir druską persijokite, supilkite alyvuogių aliejų.

2. Nuolat maišydami šakute, nedidele srovele supilkite į miltus vandenį. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir minkykite 6-8 minutes, kol ji taps lygi ir elastinga.

3. Suformuokite iš tešlos kamuolį, susukite į maistinę plėvelę ir nakčiai padėkite į šaldytuvą. Likus valandai iki kočiojimo tešlą iš šaldytuvo išimkite.

4. Kepimo išvakarėse reikia paruošti ir varškę. Padėkite ją ant drobinės servetėlės ar kelių marlės sluoksnių, suriškite galus taip, kad gautųsi maišelis, ir nakčiai pakabinkite virš kriauklės ar dubens.

5. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, sudėkite uogas į dubenį ir supilkite vieną stiklinę cukraus ir likerį. Gerai išmaišykite ir palikite nakčiai.

6. Kitą dieną paruoškite pabarstukus. Sviestą įdėkite į prikaistuvį ir išlydykite ant nedidelės ugnies. Suberkite duonos trupinius, išmaišykite ir kaitinkite penkias minutes, kol trupiniai įgaus auksinį atspalvį. Nuimkite nuo ugnies, įberkite cukraus, išmaišykite ir palikite.

7. Varškę stipriai išspauskite ir sudėkite į dubenį. Kiaušinius gerai išplakite su likusiu cukrumi ir sviestu. Toliau plakdami, sudėkite varškę. Masę dešimčiai minučių padėkite į šaldytuvą.

8. Vyšnias supilkite į koštuvą, kad nuvarvėtų sultys, tačiau jų neišpilkite. Du trečdalius vyšnių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, likusias palikite padažui. Vyšnių sultis supilkite į prikaistuvį, uždėkite jį ant ugnies ir užvirkite. Kaitinkite keturias minutes. Suberkite vyšnias ir padėkite viską padažui. Išmaišykite, nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

9. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, ištepkite ją aliejumi. Darbinį paviršių pabarstykite trupučiu miltų. Tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį lapą, kurio išmatavimai 50х40 centimetrų. Ilgesnioji stačiakampio pusė turi būti priešais jus. Paimkite tešlą už priešingų galų ir šiek tiek ištempkite, tik stenkitės nesuplėšyti. Perkelkite ją ant didelio virtuvinio rankšluosčio. Ištepkite tešlą dviem valgomaisiais šaukštais ištirpinto sviesto.

10. Išbarstykite ant tešlos paruoštus pabarstukus, stenkitės tai padaryti tolygiai. Šonuose palikite po tris centimetrus nebarstytus. Ant viršaus tepkite paruoštą varškę, išlyginkite ją.

11. Paskutinis sluoksnis – vyšnios, kurias reiškia truputį paspausti, kad įsispraustų į varškę. Pradėdami nuo arčiausiai jūsų esančios pusės, susukite tešlą į ritinį. Tešlą lengvai patepkite vandeniu, užspauskite ritinio kraštus.

12. Ant rankšluosčio perkelkite štrudelį ant išklotos kepimo skardos, ištepkite jį likusiu ištirpintu sviestu. Pašaukite į orkaitę ir iškart sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių Celsijaus. Kepti reikia 1 valandą 10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Patiekite štrudelį su vyšnių padažu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Albinas Januška: neįtikėtina, kad buvę VSD vadovai – gatvėje (68)

Artėjant Lietuvos nepriklausomybės trisdešimtmečiui, Kovo 11-osios akto signataras ir buvęs...

Ekonomistai įspėja: darbo vietas užima imigrantai, o bedarbių lietuvių gali daugėti (62)

Lietuvoje mažėja užimtumas ir didėja nedarbas – štai su tokiomis tendencijomis šalies...

Archeologai atkasė galingos karalystės miestą: vietiniai visad žinojo, kad ši vieta ypatinga (2)

Archeologiniai radiniai iš miesto, priklausiusio reikšmingai, tačiau palyginti mažai težinomai...

Nuo ko priklauso būsto pardavimo sėkmė: į šias detales daugelis neatkreipia dėmesio

Būsto pardavimas sukelia nemažai rūpesčių. Jeigu niekas nesusidomi siūlomu butu ar namu,...

Įspūdingą dvigubų dublių kolekciją papildęs Sabonis ir „Pacers“ džiaugėsi trečia pergale iš eilės (4)

Trečiąją pergalę iš eilės NBA pirmenybėse iškovojo Indianos „Pacers“ (18-9)...

Donatas Motvydas – atvirai apie santykius bei seksualinę energiją: aš esu labai neabejingas moterims (28)

„Manyje labai daug seksualinės energijos“, – laidoje „ Nepatogūs klausimai su Radistais “...

Kurpienė pateikė paprastus patarimus, kuriais pati vadovaujasi: padės išvengti nemalonių ligų (1)

Šaltuoju metų laiku itin daug žmonių domisi, kaip apsisaugoti nuo peršalimo ligų. Kartais...

Orai: žiema vietoj šalčių pažers šilumos (22)

Pirmadienio dieną pajūryje ir Šiaurės Lietuvoje naktį kilusi audra pamažu rims. Tik pirmoje...

Į avariją Vilniuje lėkė trys greitosios, keli sužaloti žmonės ligoninėje (34)

Sekmadienį Vilniuje, Salomėjos Neries gatvėje, į avariją skubėjo policija ir net 3 medikų...

Geriausios vietos dirbti: „Facebook“ ir „Google“ iškrito iš dešimtuko

Didžiosios technologijų bendrovės, tokios kaip „Facebook Inc.“ ir „ Alphabet Inc“...