Negali būti, kad toks super maistas vien tik salotoms, todėl išbandžiau jas tiesiog šiltas kaip garnyrą, kaip košę su pienu ir galiausiai radau bolivinių balandų picą. Aišku, kad ji negali vadintis tikra pica, kaip ir veganai vadina cukinijas supjaustytas ilgais pagaliukais makaronais, tai čia tas pats – viskas kaip picoj, tik vienas “pagrindinis” elementas ne iš tikrų itališkų miltų, o iš kruopų.

Kad ir kaip čia jau pristatėm, bet pats patiekalas gavos tikrai vertas dėmesio – sotus, neragauto skonio, skanus šiltas bei atvėsęs.

Paruošti reikės:

Bolivinės balandos pagrindui paruošti reikės:

1/2 puodelio bolivinės balandos kruopų
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 puodelio vandens
1 kiaušinio
po 1 a.š. džiovinto raudonėlio, baziliko
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/4 puodelio tarpuoto kietojo sūrio

Picos paruošimas:

1 rutuliuko mocarelos
2 v.š. pesto padažo
saujos trupintos fetos
šviežio baziliko

Pirmiausia pasiruošiau pagrindą iš bolivinių balandų: kruopas gerai nuploviau po tekančiu vandeniu, palikau nuvarvėti, užkaičiau keptuvę su alyvuogių aliejumi ir suverčiau kruopas, maišant kepinau apie 5 minutes, tada sumažinau ugnį iki vidutinės su įpyliau puodelį vandens, uždengiau ir dar viriau apie 10 minučių, retkarčiais pamaišant. Po to atidengiau ir dar apie 5 minutes pakepinau.

Kai kruopos atvėso kambario temperatūroje, įbėriau džiovintą raudonėlį, baziliką, kepimo miltelius, įmušiau kiaušinį, įbėriau tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišius, skardoje ant kepimo popieriaus suformavau apie 20 cm skersmens pagrindą picai.

Ant viršaus patepiau pesto padažu, sudėjau plėšytą mocarelą, smulkintą fetą.

Kepiau orkaitėje 210 laipsnių temperatūroje apie 18-20 minučių, kol pagrindas apskrudo. Prieš valgant pabarsčiau šviežiais bazilikais ir apšlaksčiau tyru alyvuogių aliejumi.

Skanaus!