aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias saldumynas“.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

125 g sviesto
150 g rudojo cukraus
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
2-3 obuoliai (nulupti ir supjaustyti plonai)

Skirtingai nei kai kurie kiti obuolių pyragai, šis tikrąjį savo „veidą“ pademonstruoja jau atvėsęs, kai dar ne visai greito kepimo metu orkaitėje suminkštėję obuoliai beveik visiškai išnyksta. Geriau būtų rinktis rūgštesnius obuolius, nes tie valgomieji – saldūs, truputį droviai atrodo, o rūgštūs – puikiausiai dera prie pyrago minkštumo ir saldumui.

Kaip paruošti:

Kiaušinius išplakti su cukrumi, kad gerai suputotų (apie 5 min). Supilti ištirpintą sviestą ir kefyrą, dar paplakti. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Įmaišyti į skystą masę.

Obuolius nulupti, supjaustyti plonai ir įmaišyti į tešlą. Kepti 180-190 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

P. S. pusę obuolių galima įmaišyti į tešlą, o likusiais papuošti pyrago viršų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

„Vilmorus“: pasikeitė prezidentinių lenktynių lyderis (1658)

Konservatorių kandidatė prezidento rinkimuose Ingrida Šimonytė pakilo į pirmąją reitingų...

Po Zelenskio ir Porošenkos akistatos – griežtas verdiktas (178)

Komikas, galintis tapti naujuoju Ukrainos prezidentu, penktadienį pažadėjo išardyti senąją...

Su nuteistaisiais beveik pusę gyvenimo dirbanti moteris: įkišę koją į šią sistemą, pamatėme daugybę baisių dalykų (4)

Buvusių kalinių integracija į visuomenę – ilgas, sudėtingas, daug pastangų reikalaujantis,...

Parduotuvių darbo laikas per Velykas: kai kurios visai nedirbs (35)

Šiemet ne visi prekybos centrai per šventes lauks pirkėjų. Vis dėlto, nors pirmąją šv. Velykų...

Atkeliauja nauja šilumos banga: jausimės lyg vasarą (12)

„DELFI diena“ laidoje apsilankiusi sinoptikė Vida Ralienė tikino, kad sulauksime tik vienos...

Prezidento rinkimai. Metai, kai Grybauskaitė buvo visiškai kitokia: istorija prasidėjo nuo keisto akibrokšto (52)

Dalia Grybauskaitė į Lietuvos politikos olimpą prieš dešimtmetį įsiveržė tarsi šviežio...

Sergėjus Maslobojevas vedė antrojo vaikelio besilaukiančią mylimąją (1)

Šeštadienį, balandžio 20 dieną, kovotojas Sergejus Maslobojevas sumainė aukso žiedus su...

Užkalnis: kai pinigai plėšo kišenes, perku dar kvepalų (46)

Jums nebūna taip, kas grynųjų pinigų kišenėse būna tiek, kad kišenės išsipučia arba...

Emigrantai išsakė, kas Lietuvoje blogai ir kodėl paliko tėvynę (831)

Žmonės iš Lietuvos emigruoja ne tik dėl ekonominių priežasčių. Jie, kaip parodė Vytauto...

Iš Švedijos į Lietuvą plaukusiame kelte jauni vyrai sukėlė muštynes (20)

Balandžio 19 d. Klaipėdos policija pradėjo tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo keleiviniame...