Reikės:
1 sluoksniui:
350-400 g riešutų kremo (Nutella ar panašaus)
4 kiaušinių
2 sluoksniui:
360-400g riebesnės varškės (2 standartiniai pakeliai)
2 kiaušinių
2 v.š. baltojo cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
Pertepimui:
uogienės.
Pirmam sluoksniui kombaino peiliais S iki vienalytės masės išplaku
riešutų kremą ir 4 kiaušinius. Viskas! Tešlą pilu į silikoninę ar stiklinę apvalią formą ir nešu į orkaitę. Jungiu 180C ir palieku kepti 15-17 min.
Per tą laiką praplaunu kombaino indą, į jį dedu varškę, 2 kiaušinius
2 v.š. cukraus, 1 a.š. vanilinio cukraus. Plaku, kol ingredientai gerai persimaišo.
Traukiu formą su apkepusiu padu, jį gausiai patepu uogiene.
Šaukštu sudedu varškės masę ir formą grąžinu į orkaitę 20-30 min. Varškės sluoksnis turi truputį paruduoti. Ištraukus iš orkaitės, pyrago viršus atrodys truputį skystas – taip ir turi būti. Pyragą atvėsinu iki kambario temperatūros, tuomet dedu bent 4 val. į šaldytuvą, o geriausia - visoms 24 val.
Prieš tiekiant, gausiai pabarstau cukraus pudra.
Tiekiu su kava ar arbata, vaikams – su kakava ar pieno stiklinaite.
Skanaus!