Dešimčiai porcijų jums reikės:


1 kg miltų,
50 g mielių,
1-1,5 stiklinės pieno,
10 kiaušinių trynių,
1 kiaušinio,
250 g cukraus,
200 g sviesto,
100 g razinų,
25 g konjako,
25 g cukatų,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
1 arbat. šaukštelio malto kardamono,
tarkuoto muskato riešuto,
1 arbat. šaukštelio šafrano trauktinės,
3-4 arbat. šaukštelių vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos.

Pagaminkite raugą: į pusę stiklinės verdančio pieno įberkite 100 g miltų ir greitai išmaišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa ir tampri. Mieles ištirpinkite 0,5 stiklinės šilto pieno, sumaišykite su 100 g miltų ir palikite dešimčiai minučių pastovėti. Sumaišykite elastingą miltų masę su mielių raugu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite vienai valandai pakilti.

Cukrų ir druską suberkite į kiaušinio trynius ir išsukite masę iki baltumo. Pusę trynių masės supilkite į mielių raugą, įmaišykite 250 miltų, užminkykite tešlą ir vėl palikite vienai valandai pakilti.

Po to supilkite likusią trynių masės dalį, įberkite 500 g miltų ir minkykite tešlą tol, kol ji nebelips prie rankų.

Į paruoštą tešlą nedidelėmis porcijomis supilkite ištirpintą sviestą, paminkykite, suberkite pagardus, supilkite konjaką, vėl paminkykite ir leiskite tešlai vėl pakilti. Po to į tešlą suberkite du trečdalius razinų bei cukatų, iš anksto juos apvolioję miltuose. Leiskite tešlai vėl pakilti.

Padalinkite tešlą į dvi dalis, užpildykite iki pusės dvi keksams skirtas kepimo formas, ant viršaus apibarstykite likusiomis razinomis bei cukatais ir leiskite tešlai pakilti dar trečdaliu. Po to aptepkite keksų paviršius plaktu kiaušiniu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 175 C° temperatūroje apie 45 minutes.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją