Šis receptas visiškai nesudėtingas. Nors skamba egzotiškai, visus ingredientus tikriausiai rasite savo virtuvėje - tereikės nusipirkti šviežios žuvies. Troškinio gaminimas, kartu su ryžių garnyrui virimu, netrunka nė valandos.

Šiauriečių “Moqueca” gaminama iš vietoje pagautos žuvies. Jūs galite naudoti tvirtą baltą žuvį, pavyzdžiui, menkę ar otą. Į troškinį galite įmesti krevečių ar kitų jūros gėrybių. Brazilai “Moqueca” gaminimui naudoja palmių aliejų, bet jį galima pakeisti alyvuogių aliejumi. Įberkite prieskonių pagal savo skonį. Jei trūksta skonio, įdėkite daugiau druskos, citrinos sulčių ir čili pipirų miltelių.

Troškiniui reikės:

700-900 g tvirtos baltos žuvies filė, pavyzdžiui, oto, kardžuvės, menkės (nuplaukite po šaltu vandeniu, išimkite kaulus, stambiai supjaustykite),
3 skiltelių spausto česnako,
4 šaukštų citrinos sulčių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus,
1 smulkinto vidutinio dydžio svogūno,
¼ stiklinės supjaustytų svogūnų laiškų,
½ smulkinto geltonojo pipiro,
½ smulkinto raudonojo pipiro,
2 stiklinės smulkintų pomidorų,
1 šaukšto paprikos miltelių,
puokštelės smulkintos kalendros (truputį atsidėkite papuošimui),
1 skardinės (apie 400 ml) kokosų pieno.

Ryžiams:

1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
½ smulkinto svogūno,
1 skiltelės spausto česnako,
1 stiklinės baltųjų ryžių,
1 ¾ stiklinės verdančio vandens,
1 šaukštelio druskos.

Gaminimo būdas:

1. Į dubenį sudėkite žuvies gabalėlius, spaustą česnaką ir citrinos sultis, pamaišykite, kad gabalėliai tolygiai pasidengtų. Dosniai pabarstykite druska ir pipirais. Įdėkite į šaldytuvą.

2. Jei planuojate troškinį patiekti su ryžiais, pirmiausiai juos ir paruoškite. Užvirkite keletą stiklinių vandens. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su 1 šaukštu aliejaus. Sudėkite ½ smulkinto svogūno, pakepinkite, kol taps permatomas. Sudėkite česnaką, pakepinkite dar 30 sek. Suberkite ryžius, išmaišykite, kad jie pasidengtų aliejumi, svogūnais ir česnaku. Įpilkite verdančio vandens (jo kiekis priklausys nuo ryžių rūšies - perskaitykite virimo instrukciją. Jei neparašyta, 1 stiklinei ryžių naudokite 1 ¾ stiklinės vandens). Įberkite šaukštelį druskos. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 15 min. Nuimkite nuo ugnies.

3. Grįžkime prie troškinio. Į didelį puodą įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, smulkintą svogūną ir keletą minučių pakepinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite geltonuosius ir raudonuosius pipirus, paprikos miltelius. Nepagailėkite druskos ir pipirų (reikės bent šaukštelio druskos). Pakepinkite dar keletą minučių, kol pipirai pradės minkštėti. Įmaišykite pjaustytus pomidorus ir laiškinius svogūnus. Neuždengę kaitinkite 5 min. Suberkite kalendrą.

3. Pusę daržovių išgriebkite (jas sudėsite ant žuvies). Likusias tolygiai paskirstykite puodo dugne, kad būtų tarsi patalai žuviai. Ant jų sudėkite žuvies gabalėlius, pabarstykite druska ir pipirais. Uždenkite žuvį likusiomis daržovėmis. Supilkite kokoso pieną.

4. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 15 min. Paragaukite, jei reikia, įdėkite daugiau prieskonių (druskos, citrinos sulčių, paprikos miltelių).

Papuoškite kalendra. Patiekite su ryžiais ar traškia duona.

Gaunasi 4 porcijos.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją