4 porcijos
Produktai:
500 g moliūgo minkštimo,
0,5 l vištienos sultinio,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas grietinės,
6 žiupsneliai malto muskato riešuto,
druskos, juodųjų pipirų,
6 riekelės šviesios duonos,
12 pekano riešutų.
Kaip gaminti:
1. Moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais, 20 min. virkite garuose.
2. Duonos riekeles padžiovinkite 150 laipsnių karščio orkaitėje, paskui palikite atvėsti.
3. Pekano riešutus supjaustykite stambokais gabalėliais.
4. Į išvirusius moliūgus supilkite vištienos sultinį, alyvuogių aliejų, grietinę, įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto. Suplakite trintuvu iki piurė konsistencijos. Kiek pakaitinkite ir patiekite šiltą, apibarstę pekano riešutais. Prie sriubos patiekite skrudintos duonos.
Skanaus!