Sriubai reikės:

1 didelio supjaustyto svogūno,
3 skiltelių sutrintų česnako,
1,5 arbat. šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero,
1 arbat. šaukštelio smulkiai supjaustytų marinuotų „Chipotle“ pipirų (rūkytų raudonų aitriųjų paprikų ),
5 puodelių kubeliais pjaustyto moliūgo ,
5 puodelių daržovių sultinio arba vandens,
1/2 arbat. šaukštelio kario miltelių ,
3/4 puodelio nesaldinto sojų pieno ,
3 puodelių šviežių arba šaldytų kukurūzų,
alyvuogių aliejaus,
šviežiai sumaltų pipirų,
druskos.

Dideliame nepridegančiame puode pakepinkite svogūną, kol paruduos (apie 6 min.). Sudėkite česnaką ir imbierą ir kepinkite dar 1 min. Suberkite „Chipotle“ pipirus, moliūgus ir supilkite vandenį.
Sumažinkite karštį iki vidutinio ir virkite, kol moliūgas suminkštės (apie 30 min.).

Įpilkite dar sultinio ar vandens, kad būtų pradinis skysčio kiekis. Kai moliūgas suminkštės, įberkite kario miltelių ir supilkite sojų pieną. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Įberkite druskos ir, jei reikia, dar kario. Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar skysčio, ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol paruošite kukurūzus.

Suberkite kukurūzų grūdus į didelį negilų kepimo indą, apšlakstytą alyvuogių aliejumi. Užbarstykite šviežiai maltais pipirais ir dar šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Pašaukite indą į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite, dažnai pamaišydami, kol kukurūzai ims ruduoti. Kepkite tik kelias minutes – šaldytus kukurūzus šiek tiek ilgiau nei šviežius. Atsargiai, neperkepinkite, antraip kukurūzai taps tarsi guminiai.

Tiekdami sriubą užbarstykite kepintų kukurūzų.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją