Produktai:

Tešlai:

250 g miltų
100 ml šilto pieno
15 g cukraus
30 g lydyto sviesto
1 kiaušinio
50 g mielių
druskos

1 mažo plakto kiaušinio
kmynų
juodųjų pipirų
vandens

Mėgstamo įdaro paršeliams (tai gali būti kumpis su sūriu, virta vištiena su grybais, įvairios daržovės, krabų lazdelės ir kt.)

Kaip gaminti:

1. Mieles ištrinkite su cukrumi ir dalimi pieno. Įsijokite miltus ir gerai išmaišykite. Sudėkite visus kitus likusius produktus, gerai išmaišykite. Suminkykite viską į kamuoliuką ir palikite šiltai kildintis, kol padvigubės. Užtruks apie valandą.

2. Kai tešla padvigubės, iškočiokite 4 mm storio lakštą. Iš jo stikline ar formelėmis išpjaukite 20 žiedų su 7 cm skersmeniu (kūnams) ir 10 žiedų su 2.5 skersmeniu (nosims). Padarome 20 tešlos juostelių ausims (2 cm).

3. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi dėkite didesnį skritulį. Ant jo uždėkite įdaro ir užklokite kitu dideliu skrituliu. Kad geriau suliptų, kraštus galite patepti turimu išplaktu kiaušiniu. Taip padarykite su visais turimais skrituliais.

4. Teptuku išplaktu kiaušiniu ištepkite visus skritulius. Tepkite "blogąsias" nosyčių ir ausyčių puses ir prilipdykite prie jau suformuotų skritulių. Spustelkite lipdydami, kad kepant ausytes nenučiuožtų žemyn.

5. Nosies šnerves padarykite iš kmynų, dedant juos po 2 ant kiekvienos nosies. Iš juodųjų pipirų padarykite akytes. Kiaušinio plakiniu aptepkite ausytes ir nosis.

6. Paršiukus lengvai apdenkite ir palikite kilti dar valandą.

7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus (apie pusvalandį).

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!