400 g plikytų sausainių
indelio kremo Rududu (aš pirkau sveriamą karamelinį kremą Maximoj, prie sveriamų jogurtų)

Kremui:

500 g maskarponės sūrio
400 ml grietinėlės
200 g cukraus
1 šaukšto citrinos sulčių
2 a.š. vanilinio cukraus
30 g želatinos

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu (100 ml) ir paliekame išbrinkti.

Imame sausainius ir gražiai aštriu peiliu visus įpjauname. Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu kremo ir suspaudžiame.
Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną sausainiais.

Darome kremą:

Grietinėlę su cukrumi, citrinos sultimis bei vaniliniu cukrumi išplakame iki standumo. Sudedame maskarponę ir išplakame iki vientisos masės. Išbrinkusią želatiną nuolat prižiūrint ištirpiname mikrobangų krosnelėje (arba garų vonelėje), atvėsiname ir po truputį įmaišome į išplaktą kremą (geriausia želatiną atsiskiesti tuo kremu, nes kitu atveju jinai šaltame kreme sušoka gabaliukais).

Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame uogas (braškes, žemuoges ar avietes). Tuomet sluoksniuojame likusius sausainius ir dedame likusį kremą vėl nepamirštant uogų.

Į šaldytuvą dėti neskubame, tegul sausainiai persigeria kremo. O nakčiai, žinoma, "migdome" šaldytuve. Puošiame uogomis, vaisiais arba kaip širdis geidžia. Aš dar apdėlioju šonus plonais biskvitiniais sausainiukais ir užrišu kaspiną :)

Štai maniškis, kuris spėjo pakliūti į kadrą.

P.S. Beje, tortas gaunasi labai didelis. Galima visko imti pusiau, jei valgytojų nėra daug :)

Leta Vasarėlė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)