Agurkus nuplauname šaltu vandeniu, po to perpilame virintu, truputį atvėsiusiu vandeniu ir dedame į stiklainius. Prieš dedant į stiklainius agurkus, stiklainiuose reikia sudėti: krapų, lauro lapelį, česnako skiltelę-dvi,krieno šaknies du tris griežinėlius, petražolių šakelę, juodųjų ir kvapniųjų pipirų po tris-penkis į stiklainį.

Krapus, petražoles, krienus reikia perpilti verdančiu vandeniu.

MARINATUI VIENAI PORCIJAI:

3 l vandens
3 šaukštai cukraus nedideliais kaupeliais
4 šaukštai druskos su kaupu

Kai visa tai užverda, tada įpilame 1,5 arbatinės stiklinės 9 proc. acto

Užverdame ir pilame ant agurkų stiklainiuose su prieskoniais. Galite virti ir dvigubą, trigubą porciją,pagal stiklainių kiekį, kiek jums reikia.

Tada lengvai sudedame dangtelius ir paliekame 10 +- minutėms įsitraukti. Po to nuo agurkų nupilti marinatą atgal į puodą, užverdame antrą kartą, pilame ant agurkų, vėl uždengiame lengvai dangteliais, vėl palaikome 10-15 min, tada vėl nupilame užverdame marinatą trečią kartą, ir kai užverda trečią kartą, užpilame ant agurkų stiklainiuose, ir iš karto užsukame paprastais, be aparato sukamais dangteliais ir apverčiame ant dangtelio stiklainį ir leidžiame lėtai atvėsti.

Niekada nepanaudokite marinato likučio kitą dieną, nes bus silpnas.

Virkite kiek reikia tam marinavimo kartui. Agurkai yra traškūs, auksinės spalvos.

Skanaus! Grantas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)