Jums reikės:
· 1 pakelio jūsų mėgstamiausių makaronų (400-500 gramų)
· 15 vyšninių pomidorų
· 1 cukinijos
· 2 valgomųjų šauk6tų alyvuogių aliejaus
Pesto padažui:
· Saujelė kedro riešutų
· Pluoštelis bazilikų
· Druskos (pagal skonį)
· 1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
1) Išsivirkite makaronus (tik nepervirkite). Nukelkite nuo ugnies, nupilkite vandenį (pusę stiklinės makaronų virimo skysčio atidėkite į šalį).
2) Daržovių skutikliu cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis.
3) Pasigaminkite padažą: trintuvu sutrinkite baziliką, druską, riešutus ir šaukštą alyvuogių aliejaus.
4) Makaronus sudėkite į keptuvę, suberkite cukinijas, sudėkite pesto padažą, įpilkite truputį makaronų nuoviro ir viską gerai išmaišykite.
5) Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir lengvai apkepkite vyšninius pomidorus. Makaronus sudėkite į didelį dubenį, papuoškite apkeptais vyšniniais pomidorais.
Skanaus!