Pamenat, kai gaminome ėrienos mentį? Tada svečiavosi draugas Giedrius, kuris labai mielai ją valgė. Bet šį kartą Giedrius pakvietė mane pietums ir pasidalino neįtikėtinai gardžios moliūgų sriubos receptu. Kaip ir pridera Lieknųjų Gurmanų virtuvei, sriuba rėmėsi labiau augaliniais nei gyvuliniais riebalais, joje nebuvo cukraus ir miltų. Tačiau visų svarbiausia - ji buvo tokia skani ir paprasta.

Giedriaus trinta moliūgų sriuba

Vienas moliūgas (apie 2kg)
1 l sultinio
200 ml kokosų pieno
Svogūnas
2 česnako skiltelės
Žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
Žiupsnelis maltos kalendros sėklų
Druska, pipirai, aliejus

Vienas tų receptų, kuriuos galima gaminti užmerktomis akimis - labai aiškus, labai paprastas, o proceso seka pakankamai greita.

Kertinis skanios sriubos akmuo - kokybiškas sultinys. Praeitą savaitę dalindamasis risotto receptu, taip pat aprašiau ir paprastą metodą, kaip pasigaminti labai skanų sultinį. Aš asmeniškai gaminu sultinio daug ir jį užšaldau į pusės litro talpas. Šiai sriubai Giedrius naudojo jau anksčiau pagamintą sultinį. Žinoma, dėl paprastumo galėčiau rekomenduoti ir greitai gaunamą sultinį iš kubelio, bet gaminant skaniausią pasaulyje moliūgų sriubą naudoti kubelį nevalia.

Taigi moliūgą supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepame apie 10-15 minučių. Tuo tarpu susmulkiname svogūną ir česnako skilteles, apkepę viską atskiroje keptuvėje, supilame kartu į moliūgo draugiją. Moliūgui pradėjus minkštėti, pilame sultinį, kokosų pieną ir paliekame 15-25 minutėms pavirti. Iš principo siekiame to, kad moliūgas būtų gerai išviręs. Sriubą pagardiname malta aitriąja paprika (pagal kiekvieno aštrumo poreikius) ir maltomis kalendros sėklomis. Išvirus sutriname į tyrę ir sureguliuojame skonį su druska, bei pipirais.

Absoliučiai fantastiška sriuba - ačiū Giedriui.

Skanaus!
Martynas