Reikės:

200 g maltų lazdyno riešutų;
225 g miltelinio cukraus;
1 arb. šaukštelis citrinos sulčių;
125 g kiaušinių baltymų;
50 g cukraus.

Dubenyje išplakite kiaušinių baltymus. Elektriniu plaktuvu plakite, kol baltymai suputos. Tuomet supilkite citrinos sultis ir suberkite cukrų, plakite iki standžių, blizgančių putų.

Išplaktus baltymus sudėkite į dubenį su maltais lazdynų riešutais sumaišytais su milteliniu cukrumi.

Mediniu šaukštu išmaišykite baltymus su riešutais. Maišykite iš apačios į viršų – atsargiais, bet tvirtais judesiais. Tešlos negalima permaišyti.

Paruoštą tešlą supilkite į konditerinį maišelį su antgaliu (arba į paprastą maišelį, kampą prakirpkite). Ant kepimo popieriumi (patepiau jį aliejumi labai plonai su šepetėliu) išklotos kepimo skardos išspauskite maždaug 3 cm pločio apvalius sausainius. Palikite tarpelius, nes sausainiai plėsis.

Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, 12 minučių. Iškepusius sausainius išimkite iš orkaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją