8 porcijos

Produktai:

18 lakštų lazanijai,
1,2 kg kapotos jautienos,
120 g kapotų migdolų,
700 g rikotos,
1 sauja mėtų (smulkiai supjaustyti),
300 g džiovintų pomidorų,
2 mocarelos rutuliukai,
60 g kietojo parmezano,
8 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Lazanijos lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, kaip parašyta ant pakuotės. Paskui lakštus nusausinkite.

3. Mėsą pasūdykite, pabarstykite pipirais, suberkite migdolus, įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, išmaišykite.

4. Kepimo skardą ištepkite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, išklokite 6 lakštus, ant jų uždėkite mėsos įdaro, ant viršaus uždėkite 6 lakštus.

5. Rikotą ištrinkite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite su mėtomis. Šį įdarą paskirstykite ant lakštų skardoje. Ant viršaus išdėliokite džiovintus pomidorus ir šiaudeliais supjaustytą mocarelą. Galite užberti druskos, pipirų, ant viršaus užklokite 6 lakštus.

6. Viršutinius lazanijos lakštus aptepkite likusiais 2 šaukštais aliejaus, apibarstykite tarkuotu parmezanu, galite dar užberti druskos ir pipirų. Kepkite 30 min. Patiekite karštą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)