4 porcijos
Produktai:
1 raudonasis svogūnas,
1 šaukštas kaparėlių,
3 šauktai majonezo,
4 šaukštai grietinėlės (30 proc. riebumo),
1 šaukštas citrinos sulčių,
400 gramų silpnai sūdytos raudonosios žuvies,
pusė poro stiebo,
40 gramų krapų,
70 gramų salotų,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.
Kaip gaminti:
Padažui nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Susmulkinkite kaparėlius. Majonezą išplakite su grietinėle ir citrinos sultimis, sudėkite į masę smulkintus svogūną ir kaparėlius, jei norite, įberkite pipirų.
Žuvį supjaustykite kubeliais. Porą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite smulkiais šiaudeliais. Žuvį, krapus ir porus sumaišykite su padažu ir 20 min. įdėkite į šaldytuvą.
Švarius salotų lapus išdėliokite į lėkštes.
Ant lapų išdėliokite žuvies slėgtainio, papuoškite žalumynais ir patiekite. Galima paskrudinti ruginės duonos.
Skanaus!