Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.
Kreminė salierų sriuba
© Recepto autorė

Salieras sriubai suteikia ypatingai gerą skonį ir aromatą. Be to, salieras yra nepaprastai naudinga daržovė metantiems svorį ir besirūpinantiems savo figūra, tad ši sriuba turi išvien tik daug didelių pliusų! Jei norite, kad sriuboje būtų šiek tiek daržovių gabaliukų, tuomet sutrinkite tik pusę arba 2/3 sriubos, o likusią dalį sumaišykite su trinta sriuba.

Taip pat, jei esate vegetarai ar nemėgstate keptos šoninės, ji sriuboje nėra būtina, tiesiog prideda papildomo skonio. Sriubos tirštumą/skystumą galite reguliuoti pagal vandens, pieno ar grietinėlės kiekį sriuboje, priklausomai ką labiau mėgstate.

4 porcijoms reikės:

1 nedidelio ryšulėlio saliero stiebų (~400 g)
2 vidutinio dydžio bulvės
2 didelės česnako skiltelės
1 vidutinio dydžio svogūnas
0,5 arb. š. džiovintos petražolės
pora žiupsnių baltųjų pipirų
druskos
50 g šalto rūkymo šoninės
alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimas:

Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir kepiname ~5 min.

Česnaką nulupame, susmulkiname, pakepiname ~2 min kartu su svogūnu.

Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais, salierų stiebus supjaustome nedideliais gabalėliais. Bulves ir salierą sudedame į keptuvę su svogūnu ir česnaku, pakepiname ant vidutinės ugnies ~10 min.

Puode užverdame 750 ml vandens, sudedame apkepintas daržoves, verdame ant vidutinės ugnies ~15 min, kol bulvės suminkštėja. Pagardiname prieskoniais ir druska pagal skonį. Sriubą sutriname blenderiu, jei norite skystesnės sriubos, įpilkite daugiau virinto vandens.

Šoninę labai smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje, kol gabaliukai apskrus, po to išimame iš keptuvės. Sriubą supilame į dubenėlius ir apibarstome šonine, skanaus!

Papildomai galite naudoti 0,5 vištienos sultinio kubelio arba vandenį pakeisti tikru vištienos sultiniu.

Sriuba labai skani ir netrinta, tik siūlyčiau pagardinti grietine arba pienu.

Receptas ir foto iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Orai: puiki proga pasidžiaugti vasariška šiluma

Savaitgalį netrūko saulės spindulių ir malonios šilumos. Gera žinia ta, kad gražūs orai...

Londono didvyris grįžta į Lietuvą: viskas, ko pasiilgs, – tik angliškas atlyginimas (200)

Prieš kurį laiką visa Didžiosios Britanijos spauda, didžiausi televizijos kanalai paskelbė,...

18 metų namuose slaugė mamą – dabar galvoja apie emigraciją (205)

Prieš keletą dienų vilnietis Rolandas palaidojo 87-erių mamą. 18 metų Alzheimeriu sirgusią...

Lietuvio įspūdžiai iš kelionės į Sibirą: dešimt tūkstančių kilometrų su našlėmis (31)

Emociškai man kelionė prasideda, kai einu fotografuotis vizai, o baigiasi, kai redakcijoje nuo...

G. Paluckas nereikalaus, kad L. Linkevičaus trauktųsi iš Seimo (152)

Socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas neketina reikalauti, kad iš partijos...

A. Gudaitis su Milano komanda triumfavo Italijos Supertaurės finale (13)

Į Milaną iš Vilniaus persikėlęs Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Artūras Gudaitis...

Tragiško išsigelbėjimo istorija: kad liktų gyvi, teko valgyti mirusius bendrakeleivius (45)

Kai žmogus patenka į ekstremalias situacijas, užmirštamos visos kalbos apie dėkingumą ir...

R. Valatka. Po kiek teisingumas lizingu su mokėjimo atidėjimais? (198)

Jei tik STT varpai skamba ne tau, tai mirk iš juoko. Vaizdas per teliką toks, kaip į lauko...

Be rankos gimusi moteris neįtikėtinu savo talentu apstulbino visą pasaulį (1)

Tai, kad gimė be vienos rankos, nesutrukdė australei dukart tapti pasaulio šokių ant stulpo...

R. Žiogas darbų sezoną baigia šuoliu parašiutu: juk gyvename tik kartą (31)

Žinomas renginių organizatorius ir vedėjas Remigijus Žiogas neseniai baigė šiųmetį vasaros...