4-5 porcijos (vienoje porcijoje – 320 kalorijų)

Jums reikės:

• 500 gramų grybų
• 1 svogūno
• 3 bulvių
• 2-3 pomidorų
• 4 valgomųjų šaukštų ryžių
• Druskos
• Pipirų
• Maltų juodųjų pipirų
• Žalumynų papuošimui

Gaminimas:

1. Ryžius gerai nuplaukite ir dešimčiai minučių užmerkite šaltame vandenyje, vėliau vandenį nupilkite.

2. Grybus, bulves, svogūną nuplaukite ir nulupkite, smulkiai supjaustykite. Suberkite į puodą su pusantro litro vandens. Virkite penkias minutes. Suberkite ryžius ir virkite dar dešimt minučių. Pomidorus trisdešimčiai sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, minkštimą smulkiai supjaustykite, suberkite į sriubą ir virkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Leiskite sriubai truputį atvėsti.

3. Sriubą pertrinkite ir vėl užvirinkite. Supilstykite į dubenėlius ir papuoškite žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)