4-5 porcijos (vienoje porcijoje – 320 kalorijų)
Jums reikės:
• 500 gramų grybų
• 1 svogūno
• 3 bulvių
• 2-3 pomidorų
• 4 valgomųjų šaukštų ryžių
• Druskos
• Pipirų
• Maltų juodųjų pipirų
• Žalumynų papuošimui
Gaminimas:
1. Ryžius gerai nuplaukite ir dešimčiai minučių užmerkite šaltame vandenyje, vėliau vandenį nupilkite.
2. Grybus, bulves, svogūną nuplaukite ir nulupkite, smulkiai supjaustykite. Suberkite į puodą su pusantro litro vandens. Virkite penkias minutes. Suberkite ryžius ir virkite dar dešimt minučių. Pomidorus trisdešimčiai sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, minkštimą smulkiai supjaustykite, suberkite į sriubą ir virkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Leiskite sriubai truputį atvėsti.
3. Sriubą pertrinkite ir vėl užvirinkite. Supilstykite į dubenėlius ir papuoškite žalumynais.
Skanaus!