Produktai:

1 kg silkės,
5 svogūnai,
80 ml acto,
0,5 stiklinės aliejaus,
1 šaukštelis kvapiųjų pipirų žirnelių,
2 šaukšteliai maltos aitriosios paprikos,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas pomidorų pastos.

Kaip gaminti:

Aliejų su pomidorų pasta užvirinti, įpilti acto ir palikti atvėsti.

Į atvėsusį marinatą sudėkite visus prieskonius: dviejų rūšių pipirus, druską. Atsiminkite – pipirai kvapieji, ne juodieji (antraip bus labai aštru ir nekvapnu).

Silkę išdorokite, padarykite filė, tik odelės nenulupkite.

Svogūnų galite dėti kur kas daugiau, ne 5.

Svogūnus supjaustykite žiedais, sudėkite į marinatą, viską išmaišykite.

Silkės filė sudėkite į didesnį dubenį, sluoksniuodami su gautu padažu.

Indą uždenkite, prispauskite kuo nors sunkiu, palaukite 3 – 4 val., o tada galima valgyti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)