Šį kartą sriuba su dešrelėmis, kurių liko kelios nuo grilinimo sode. Dešrelės kvepia dūmu, tad ir sriubai to kvapo kažkiek persidavė.

Galite naudoti kokias tik norite daržoves.

Reikės:

1 nedidelis kopūstas,
2 morkos,
2 svogūnai,
1 saliero stiebas,
kelios dešrelės (naudojau keptas ant grilio),
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
pundelis krapų.

Morkas sutarkuojame, svogūnus ir salierą susmulkiname. Daržoves apkepiname nedideliame kiekyje aliejaus.

Į puodą pilame 2 litrus vandens, dedame smulkintą kopūstą ir verdame, kol jis suminkštėja. Dedame smulkintas dešreles, kepintas daržoves ir paverdame dar 10 min.

Beriame krapus, prieskonius ir išmaišę paliekame 5 min.

Valgome su grietine ir juoda duona.