Reikės
aguročių,
50 g druskos,
50 g cukraus,
krapų, adžikos, česnako – pagal skonį,
1-2 arbat šaukšteliai citrinos rūgšties.
Parenkame jaunus aguročių vaisius (kurų odelė dar minkšta ir sėklos nesubrendusios). 3 l aguročių stiklainiui reikės: 50 g druskos, 50 g cukraus, krapų, trupučio adžikos, česnako, citrinos rūgšties.
Supjaustome žiedeliais aguročius ir česnakus, užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 5 – 7 min. Vandenį nupilame ir iš jo ruošiame marinatą: pridedame 50 g druskos, 50 g cukraus. Vėl užpilame ant aguročių, palaikome 3 min, nupilame, vėl užverdame, į paskutinį užpilą sudedame citrinos rūgštį ir užpylę uždarome metaliniais dangteliais.