PRODUKTAI:

3 L dydžio kiaušiniai
125 g graikiško jogurto
190 g kondensuoto pieno
130 g cukraus
2 šaukštai naminės vanilės esencijos
50 g saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas su kaupu tarkuotos citrinos žievelės (tik geltonosios dalies)
270 g miltų
16 g kepimo miltelių

GAMINIMO EIGA:

Įkaitink orkaitę iki 180 ºC. Kol kaista, paruošk tešlą.

Dideliame dubenyje įmušk kiaušinius išplak. Į juos supilk jogurtą, kondensuotą pieną bei vanilės esenciją, aliejų, suberk cukrų ir viską gerai suplak.

Į skystą tešlą suberk tarkuotą citrinos žievelę ir šaukšto pagalba įmaišyk.

Sumaišyk miltus su kepimo milteliais ir persijok.

Po truputį berk miltus ir plak kol gausi vienalytę tešlą.

Patepk pailgą kekso formą riebalais ir pabarstyk miltais. Aš naudojau 11x23 cm dydžio emaliuotą formą. Pasirodo, jos nereikia niekuo tepti, nes ir taip neprilimpa.

Kepk apie 50–60 minučių vidurinėje lentynoje, iš pradžių karštis tik iš apačios. Po pusvalandžio įjunk karštį iš viršaus ir apačios. Kepimo laikas gali būti kitoks, nes labai priklauso nuo orkaitės. Svarbu, kad įkišus medinį pagaliuką, ištraukus jis liktų sausas. Tai reiškia, kad pyragas jau gatavas.

Palik keksą kokias 10 minučių išjungtoje praviroje orkaitėje. Tada išimk pyragą, ir palik atvėsti ant grotelių.

Beliko tik skanauti.

PATARIMAS: Jei kekso viršus pradėtų degti, uždenk aliuminio folija ir baik kepti pyragą. Likus kelioms minutėms atidenk, kad viršus baigtų gražiai apskrusti ir būtų traškus.