(per 40 minučių pagaminsite 16 keksiukų

Jums reikės:

· 2 stiklinių miltų
· Pusės stiklinės cukraus
· 150 gramų sviesto
· 1 stiklinės grietinės
· 3 kiaušinių
· Pusės citrinos žievelės
· 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
· Pusės stiklinės džiovintų abrikosų
· Pusės stiklinės uogienės
· 1 valgomo šaukšto cukraus pudros
· 1 valgomojo šaukšto migdolų drožlių

Gaminimas

1) Džiovintus abrikosus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi. Tuomet sudėkite grietinę ir minkštą sviestą, viską labai gerai išmaišykite. Po truputį, nuolat maišydamos, į masę pilkite miltus ir kepimo miltelius. Į tešlą sudėkite tarkuotą citrinos žievelę ir susmulkintus džiovintus abrikosus. Viską labai gerai išmaišykite.

2) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Keksiukams skirtas silikonines formeles sušlapinkite ir pridėkite tešlos. Ant viršaus dėkite po šaukštą uogienės, ant jos vėl uždėkite truputį tešlos. Keksiukus kepkite apie 20 minučių.

3) Migdolų drožles sumaišykite su cukraus pudra. Prieš patiekdamos keksiukus, papuoškite juos migdolų drožlėmis ir cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją