Prancūziška virtuvė – nepalyginamai gausesnė, nei lietuviška. Jau sklinda legenos apie estetiškus ir gurmaniškus prancūzų patiekalus.

„Prancūziška virtuvė – labai gausi. Prancūzijoje per dieną vidutiniškai išleidžiamos dvi kulinarinės knygos. Yra beprotiškai daug patiekalų. Turbūt jų ir per visą gyevnimą neįmanoma išragauti“, - sako restorano „Le Rouge“ rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė.

„Prancūzai yra estetai. Valgymas jiems yra ir ritualas, ir gyvenimo būdas“, - priduria ji.

Kainos – didesnės nei vidutinės

Įprasta manyti, kad gurmaniški patiekalai – brangus malonumas. Tačiau E. Mažeikienė sako, kad tai tik mitas.

„Kainos nėra pačios mažiausios, bet ir ne pačios didžiausios. Galima sakyti, kad kainos kiek didesnės, nei vidutinės“, - DELFI teigė E. Mažeikienė.

Pavyzdžiui anties kulšelė, tiekiama su šakniagumbių piure, obuolių sultyse ir balzamike troškintais raudonaisiais kopūstais, petražolių pagardu bei briuselio kopūstų kainuoja 10,49 euro. Keptos vynuoginės sraigės, gardintos Provanso žolelių ir česnakų sviestu - 5,99 euro, prancūziška svogūnų sriuba gardinta Comte sūriu užkepta bagete, daržovių daigų lapeliais, gruzdintais svogūnų žiedais 2,99 euro, lengvai keptos Foie Gras ančių kepenėlės, tiekiamos su kreminiu piure, gardintos spanguolių padažu, marinuotais migdolais, saulėgražų daigais bei salierų traškiais – 11,60 euro.

Už grybais įdarytas varlių šlauneles, tiekiamass su marinuotomis cukinijomis, paprikų padažu, petražolių pagardu bei daržovių daigeliais tektų pakloti 9,55 euro.

Tiesa, tikėtis, kad lėkštės bus perpildytos maistu – neverta. Prancūziškos porcijos kitokios, nei galbūt įpratę lietuviai.

„Pirmą kartą atėję lietuviai gal šiek tiek nusivilia, nes jiems porcijos atrodo per mažos. Jie užsisako vieną patiekalą ir tikisi pavalgyti. Taip tikrai nėra. Tradiciškai prancūziška vakarienė susideda iš trijų keturių patiekalų“, - sako E. Mažeikienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)