Reikės:

200 g karpio filė
50 g (0,5 vnt.) svogūno
30 g (1/4 vnt.) citrinos
10 g (1 valg. šaukštas) lydyto sviesto
1 g druskos
0,5 g pipirų

Padažui:

10 g (2 skilt.) Česnako
140 g (1 vnt.) gelteklės arba saliero, morkos, kt. šakninės daržovės 100 ml kokoso pieno
10 g svogūno laiškai

Gaminimas:

1. Karpio filė marinuojame 12 val.

2. Žuvies filė supjaustome porcijomis.

3. Supjaustome pusžiedžiais svogūną (jis turi būti žalias ir jo turi būti daug, tiek kiek ir karpio filė).

4. Dedame citrinos skiltelių (jų spausti nereikia), druskos ir pipirų (toks marinavimo būdas ištraukia dumblo kvapą ir skonį).

5. Keptuvėje apie kelias minutes apkepame ant lydyto sviesto marinuotą karpį (ant odelės) ir pašauname į orkaitę 175 laipsn. temp. apie 45 min. (kepame be svogūnų ir citrinos).

6. Padažo paruošimas: pakepiname ant lydyto sviesto česnaką ir gelteklę (jei neturite gelteklės manau, kad galima pakeisti salieru, morka ar kt. daržovėmis), užpilame nedidelio riebumo kokoso pienu (100 ml), sudedam prieskonius. Padažas turi būti ne tirštas.

7. Pabarstome šviežio svogūno laiškais.

Recepto autorė – Ilma