25 pyragaičiai

Produktai:

225 g miltų,
75 g cukrus,
200 sviesto,
350 g juodojo šokolado.

Karamelei:

175 g sviesto,
175 cukraus,
100 g šviesaus medaus,
400 g kondensuoto pieno,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Sumaišykite miltus su cukrumi, suberkite susidariusius gumulėlius į kepimo formą ir paskirstykite tolygiu sluoksniu. Pabadykite paviršių šakute ir 15 minučių įdėkite į šaldytuvą. Paskui 20 minučių kepkite orkaitėje, kol švelniai paskrus.

2. Produktus karamelei (išskyrus vanilę) sumaišykite puode, pakaitinkite, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, pakaitinkite dar 10 min., kol masė įgaus karamelės spalvą. Supilkite vanilę ir užpilkite masę ant trupinių formoje. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.

3. Įstatytame į karštą vandenį inde ištirpinkite šokoladą ir sviestą, užliekite ant karamelės ir palikite atvėsti kambario temperatūroje, paskui įstatykite į šaldytuvą. Supjaustykite kvadratiniais pyragėliais ir galite patiekti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją