4 – 6 porcijos

Produktai:

250 g miltų,
125 g sviesto ir dar gabalėlis patepimui,
175 g cukraus,
2 kiaušiniai,
250 g bananų piurė,
70 g datulių,
70 g razinų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis sodos,
1 šaukštelis cinamono,
1 šaukštas cukraus pudros,
80 ml klevų sirupo,
1/2 šaukštelio malto
kardamono,
50 g pekano riešutų.

Kaip gaminti:

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi iki šviesios, purios masės. Datules perpjaukite perpus, razinas užpilkite šiltu vandeniu.

2. Ištrintą sviestą sumaišykite su datulėmis, razinomis ir likusiais komponentais, išskyrus cukraus pudrą ir pekano riešutus. Užmaišykite vientisą tešlą.

3. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, supilkite į jį tešlą ir kepkite 50 – 60 min.

4. Apibarstykite keksą cukraus pudra ir pekano riešutais. Galite patiekti su plakta grietinėle.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)