Reikės:

400 g kalakuto blauzdelių
100 g sausų žirnių
2 bulvės
300 g Savojos kopūstų
1 cukinija
1 pomidoras
1 morka
200 g saliero šaknies
1 svogūnas
150 g baltosios poro dalies
Alyvuogių aliejaus
5 šalavijo lapeliai
Pagal skonį druskos, pipirų.

Kalakutienos blauzdeles nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite 3 l šalto vandens ir išvirkite sultinį. Išvirusią kalakutieną išgriebkite, sultinį perkoškite ir vėl užkaiskite.

Žirnius perplaukite, suberkite į sultinį ir virkite maždaug 25 min.
Morką, saliero šaknį ir svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame maišydami apkepkite daržoves, kol jos įgaus auksinį atspalvį.

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Cukiniją perpjaukite išilgai į keturias dalis, tuomet supjaustykite jas stambiais griežinėliais. Bulves ir cukiniją sudėkite į sultinį su žirniais.

Savojos kopūstą supjaustykite šiaudeliais, baltąją poro dalį – žiedais. Sudėkite šias daržoves į sultinį.

Tuomet sudėkite į sultinį ir kepintas daržoves.
Nuo išvirusių kalakutienos blauzdelių nulupkite odą, nuimkite mėsą ir supjaustykite ją nedideliais gabaliukais.

Pomidorą taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais ir kartu su kalakutienos gabaliukais sudėkite į sriubą. Kai sriuba vėl užvirs, suberkite prieskonius – šalaviją ir pipirus, jei reikia - pasūdykite.

Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)