4 porcijoms reikės:

250 g juodos duonos (be priedų)
70 g sviesto
1 valgomo šaukšto cinamono
2 valgomų šaukštų rudojo cukraus
150g šviežių ar šaldytų bruknių (arba spanguolių)
6 valgomų šaukštų cukraus pudros
500 ml plakamosios grietinėlės

Duona desertui neturėtų būti labai šviežia, kuo tamsesnė ir kuo kietesnė. Pirmiausiai virtuvinio kombaino S peiliais sumalu duoną iki smulkių trupinių.

Įkaitinu keptuvę, dedu sviestą ir, jam ištirpus, suberiu duonos trupinius ir rudąjį cukrų. Intensyviai maišant, kaitinu apie 7-8min. Tuomet suberiu cinamoną, dar kartą kruopščiai išmaišau, išjungiu ugnį, dengiu keptuvę dangčiu ir palieku ramybėje.

Tais pačiais kombaino peiliais iki tyrės susmulkinu atšildytas (ar šviežias) uogas, suberiu 3 šaukštus cukraus pudros, kelias sekundes paplaku. Belieka išplakti grietinėlę, plaku ją elektriniu plakikliu, lėtu režimu. Kai grietinėlė pradeda standėti – suberiu likusius 3 šaukštus cukraus pudros ir įmaišau ją į grietinėlės masę.

Desertui tiekti naudoju stiklinius, tolygaus pločio, indelius. Tai gali būti taurė ar įmantresnis stiklainis.

Ant dugno beriu duonos trupinių, tuomet grietinėlės, tada uogas, vėl grietinėlę ir pabaigai – vėl duonos trupinius. Desertą bent trumpam dedu į šaldytuvą.

Valgyti būtina ilgais šaukšteliais, kad vienu metu pakabinti visų sluoksnių.

Patarimas – į duonos masę galima įmaišyti susmulkintų graikiškų riešutų, o juodų serbentų uogienę keisti bruknių ar spanguolių tyre.

Skanaus!