aA
Pačiame melionų sezono įkarštyje šis sultingas ir gardus vaisius dažnai atsiduria ant kiekvieno iš mūsų stalo. Melionai skanūs savaime, svarbiausia neapsigauti išsirenkant, tačiau tai puikus produktas originaliems užkandžiams, salotoms ar desertams paruošti.
© Shutterstock nuotr.

Kaip išsirinkti skanų melioną

Išsirinkti gerą melioną ne taip jau sunku. Svarbiausia – pasikliauti ne pardavėjų reklama, o savo paties uosle. Prinokęs ir saldus melionas turi aiškų ir pakankamai stiprų malonų aromatą. Jeigu melionas nekvepia, vadinasi, jis buvo nuskintas dar neprinokęs, todėl bus beskonis.

Orientuokitės ir pagal garsą – reikiamą kondiciją pasiekę melionai stuksint skleidžia slopų ir šiek tiek skardų garsą. Jeigu melionas „skamba“, greičiausiai jis bus kietas ir neskanus.

Prinokusio meliono spalva priklauso tik nuo jo rūšies – šis vaisius gali būti ir ryškiai geltonas, ir rusvas, ir žalsvas. Beje, tai galioja ir meliono vidui, ir išorei.

Kruopščiai apžiūrėkite meliono galus – jie turi būti minkštoki. Tai dar vienas prinokimo požymis. Tačiau jeigu jūs ant meliono šonų pastebėjote įdubimus ar tamsias dėmes, tuomet verčiau tokio vaisiaus nepirkite – jis neabejotinai labai ilgai laukė savo pirkėjo ir pradėjo gesti.

Nerekomenduojama pirkti ir jau perpjauto vaisiaus. Ant žieve neapsaugoto minkštimo labai greitai ima daugintis ligas sukeliančios bakterijos ir toks vaisius gali tapti rimto apsinuodijimo priežastimi. Be to, iš parduotuvėje perpjauto meliono niekas viduryje esančių kauliukų nepašalina, o tai dar labiau paspartina gedimo procesą.

Todėl net jeigu melioną perpjovėte patys jau namuose, iškart pašalinkite kauliukus ir tik tada jį pjaustykite gabalėliais. Likusią vaisiaus dalį būtinai laikykite šaldytuve. Nepamirškite, būtinai be kauliukų!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Prieš savaitę darytas paskutinis Nekrošiaus interviu: mirties nuojautos tuomet nebuvo (13)

Paskutinysis, dar niekur neskelbtas genialaus teatro režisieriaus Eimunto Nekrošiaus interviu,...

„Spartan“ gedimai – tik ledkalnio viršūnė: be šių veiksmų neišgelbės ir naujas lėktuvas (298)

Gėda, absurdas, pinigų švaistymas. Tokie vertinimai ir pašaipos kaip keliauti pasipylė po to, kai...

Kitokie pasikalbėjimai. Mantas Katleris su Nagliu Bierancu (46)

„ Kitokie pasikalbėjimai “ — portale DELFI! Jau lapkričio 20 dieną DELFI TV žiūrovai ir...

DELFI autoriai pagerbti Titanų statulėlėmis

Antradienio vakarą į iškilmingą vakarą MO muziejuje rinkosi DELFI autoriai ir bičiuliai. Čia...

Agnė Jagelavičiūtė susigundė pigiais drabužiais iš Kinijos: pasimokykite iš mano liūdnos klaidos (17)

„Taip. Tai nutiko ir man. Vieną dieną, be tikslo slankiodama feisbuko platybėse, pamačiau...

Švedai šiurpsta: rado schemą, kaip šiukšlėm pripažintos mašinos Lietuvoje grįžta į kelius (338)

Skandinavijos šalyse į automobilius, importuotus iš Lietuvos, žiūrima ypač įtariai, ir ne be...

Svarbus punktas, kurį pamirštama įtraukti į nuomos sutartį: pamiršę galite stipriai pasigailėti (48)

Vilnietis Tomas (vardas pakeistas – DELFI), po kelių mėnesių nuomojame bute susidūrė su...

Vaizdingoje vietovėje įsikurusiam rajonui ekspertai piešia miglotas perspektyvas: jis turi vieną ryškų minusą (4)

Aukštieji Paneriai – daugiau pramoninis nei gyvenamasis rajonas, įsikūręs pietryčių...

LKL prezidentas – apie sujudimą Vilniuje, Sabo kadenciją, Šaro priekaištus ir Čeponį laida „Krepšinio zona“ (15)

Lietuvos krepšinio lyga skaičiuoja jau 26-tuosius savo gyvavimo metus, tačiau jai yra vadovavę tik...