4 porcijos

Produktai:

20 gramų želatinos,
200 gramų braškių,
200 gramų migdolinių sausainių,
300 gramų varškės,
300 gramų natūralaus jogurto,
150 gramų cukraus,
pusės citrinos žievelės,
šviežių uogų (kokių norite),
mėtos lapų papuošimui.

Kaip gaminti:

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir palikite 40 – 50 minučių. Braškes supjaustykite šiaudeliais, sutrupinkite migdolinius sausainius.

Nedidelę stačiakampę kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, ant dugno lygiu sluoksniu paskleiskite sausainių trupinius.

Varškę du kartus pertrinkite per sietelį (gali sutrinti trintuvu), paskui sumaišykite su natūraliu jogurtu, cukraus pudra ir citrinos žievele.

Išbrinkusią želatiną ištirpinkite, įstatę indą į dubenį su karštu vandeniu, paskui plona srovele supilkite į varškės masę. Sudėkite šiaudeliais supjaustytas braškes ir išmaišykite. Supilkite masę į kepimo formą ant sausainių ir dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą.

Prieš patiekdami į stalą išimkite desertą į dubenį, nuimkite plėvelę. Viršų papuoškite uogomis, mėtomis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)