Reikės:

1 kg jautienos,
300 g minkštų džiovintų slyvų,
5 lauro lapelių,
pusės galvos česnako,
2 šaukštelių kalendros
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos ir maltų juodųjų pipirų - pagal skonį.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Jautieną nuplaukite ir nusausinkite. Česnaką supjaustykite riekelėmis ir prikaišiokite jų į mėsoje padarytus įpjovimus. Prieskonių grūstuvėje sugrūskite lauro lapelius, pipirus, druską ir kalendrą. Prieskonius pašildykite keptuvėje, kad paskleistų aromatą. Supilkite į aliejų, išmaišykite ir gautą mase ištrinkite mėsą.

Įkaitinkite sausą keptuvę ir greitai apkepkite mėsą iš visų pusių, paspausdami ją mentele. Ant folijos lapo sudėkite trečdalį slyvų, ant jų – mėsą. Tuomet ją iš šonų ir viršaus apdėkite likusiomis slyvomis. Sandariai užvyniokite foliją, dėkite į skardą, įpilkite truputėlį vandens ir dėkite į orkaitę. Kepkite 15 – 20 minučių. Po to sumažinkite orkaitės kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie valandą. Skanaus!