8 porcijos / paruošimo laikas: 1 val. 10 min.
Reikės:
250 g ryžių
1 l pieno
100 g cukraus
1 citrinos tarkuotos žievelės
žiupsnelio druskos
1 valg. š. sviesto
1 valg. š. džiūvėsėlių
4 kiaušinių
100 g smulkintų migdolų
100 g cukatų
Cukraus pudros apibarstymui
Užvirinkite pieną, subėrę į jį cukrų, žiupsnelį druskos ir pusę kiekio tarkuotos citrinos žievelės. Suberkite ryžius, sumažinkite ugnį ir virkite 25 min. Ryžius atvėsinkite, retkarčiais pamaišydami.
Supjaustykite cukatas nedideliais gabaliukais. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Sudėkite į ryžius kiaušinių trynius, smulkintus migdolus, likusią citrinos žievelę ir cukatas. Išmaišykite.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, įmaišykite į ryžių masę. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais. Supilkite ryžių masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 min. Prieš patiekdami apibarstykite apkepą cukraus pudra.
Skanaus!