Reikės:
4 kiaušinių baltymų;
200g cukraus;
300-400 g riebios grietinėlės;
mėgstamų vaisių ar uogų;
1-2 valgomųjų šaukštų miltelinio cukraus.
Gaminimas:
Kiaušinių baltymus plakti plakikliu, kol suputos. Nenustojant plakti palaipsniui po šaukštą berti cukrų. Subėrus visą cukrų, padidinti plakiklio greitį ir išplakti baltymus iki standumo, kol masė bus lygi ir blizgi.
Paruoštą masę dėti į konditerinį maišelį ir formuoti krepšelius (taip pat tai galima padaryti ir šaukštu). Kepti iki 150-160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą (arba tol, kol morengai visiškai išdžius).
Grietinėlę su milteliniu cukrumi išplakti iki standumo. Gautą masę dėti į morenginius krepšelius. Ant viršaus sudėti mėgstamas uogas ar vaisius.
Skanaus!
Giedrė Stoškutė