aA
Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Skaniausias patiekalas iš kruopų“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
© Shutterstock nuotr.

1 stiklinė avinžirnių;
1 arbatinis šaukštelis sodos;
1 / 2 puodelio alyvų aliejaus;
2 dideli svogūnai (supjaustyti);
3-4 skiltelės česnako;
1 morka (smulkiai supjaustyti);
1 stiebas saliero (smulkiai supjaustyti);
3 lauro lapai;
1 arbatinis šaukštelis paprikos;
1 / 2 citrinos;
1 / 4 puodelio kapotų šviežių petražolių;
2,5- 3 l vištienos arba daržovių sultinio;
druskos ir pipirų pagal skonį, džiovinto raudonėlio

Nakčiai užmerkti avinžirnis į dubenėlį su soda ir pakankamai vandens, kad apsemtų ( apie 2 cm). Kitą rytą avinžirnius perskalauti vandeniu.
Į didelį puodą, įpilti alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies ir sudėti svogūnus, salierą, morką, lauro lapus, čiobrelius, papriką ir kepinti ant vidutinės ugnies apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.

Dabar sudėti avinžirnius, petražoles, ir griežinėliais supjaustytą citriną. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies su dangčiu šiek tiek pravertu apie 1,5- 2 valandas arba tol, kol avinžirniai bus lengvai perspaudžiami šakute. Pabaigoje įdėti druską ir pipirus, džiovintą raudonėlį. Patiekti su skrudinta balta duona, įtrinta česnaku.

Almina

Graikiška avinžirnių sriuba
© Asmeninio albumo nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ar tikrai emigrantai kraunasi lagaminus? Skambina ir studentai, ir pensininkai (204)

Į kurią pusę labiau krypsta lietuvių akys: į Londoną ar į Lietuvą? Grįžtančių tikrai yra,...

Skandalu virtusi reforma varo į neviltį: mokiniai rado, kur gauti maisto – šluoja viską valgyklos visai ištuštėjo (373)

Netyla diskusijos ir skandalai dėl pasikeitusių reikalavimų mokyklų valgyklų patiekalams. Kol...

Gydytoja Cikanavičiūtė apie riebalus: papasakojo viską, kas jums nutylima (14)

Riebalai – viena pagrindinių maistinių medžiagų, pastaruoju metu kelianti daug diskusijų ir...

Dėl milijonų peržiūrėto seksualaus Tomo Bagdonavičiaus vaizdo klipo pasipylė grasinimai ir iširo šeima (14)

Londone ilgus metus dainavęs ir didesnio populiarumo sulaukęs po to kai prakalbo apie savo...

Gyvenimo audrų nublokšti gyvena sąvartyne: trijų kambarių „buveinė“ saugo liūdnas paslaptis (155)

Pokalbio pradžioje 63 metų buvusi kaunietė Nijolė tikino, kad Jonavos sąvartyne gyvena nuo 2012...

„Fast Lap“ žiedinių lenktynių organizatoriai padėjo tašką: tai buvo paskutinis sezonas (1)

Automobilių sporto entuziastų prieš dešimtmetį pirmą kartą organizuotų žiedinių lenktynių...

Kėdainių arena nepatenkintas Šeškus: kitą kartą gal be lanko žaisime kaltino ir ligą (4)

Prienų „Skycop“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus paaiškino, kodėl jo auklėtiniai...

Diktatoriai ja žavėjosi, o Baltieji rūmai šiurpo dėl vizitų be jokio įspėjimo pilotui liepė apsukti lėktuvą, nes pamiršo nusipirkti sūrio (9)

Buvusi pirmoji Filipinų ponia Imelda Marcos veikiausiai viena prieštaringiausiai vertinamų šių...

Rimvydas Valatka. Kas rūpinasi Skvernelio kojinėmis ir Kirkilo bičiulių vynais? (177)

Kartą, kai Prezidentu buvo išrinktas Brazauskas, Prezidentūroje apsigyveno toks Buzūnas. Niekas...

Pardavęs žvejybos laivus įsigijo salą Tailande ir pavertė rojaus kampeliu

Jau keletą dešimtmečių vietiniai stengiasi paversti Koh Talu gamtos sanatorija. Jiems puikiai...