1 stiklinė avinžirnių;
1 arbatinis šaukštelis sodos;
1 / 2 puodelio alyvų aliejaus;
2 dideli svogūnai (supjaustyti);
3-4 skiltelės česnako;
1 morka (smulkiai supjaustyti);
1 stiebas saliero (smulkiai supjaustyti);
3 lauro lapai;
1 arbatinis šaukštelis paprikos;
1 / 2 citrinos;
1 / 4 puodelio kapotų šviežių petražolių;
2,5- 3 l vištienos arba daržovių sultinio;
druskos ir pipirų pagal skonį, džiovinto raudonėlio

Nakčiai užmerkti avinžirnis į dubenėlį su soda ir pakankamai vandens, kad apsemtų ( apie 2 cm). Kitą rytą avinžirnius perskalauti vandeniu.
Į didelį puodą, įpilti alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies ir sudėti svogūnus, salierą, morką, lauro lapus, čiobrelius, papriką ir kepinti ant vidutinės ugnies apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.

Dabar sudėti avinžirnius, petražoles, ir griežinėliais supjaustytą citriną. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies su dangčiu šiek tiek pravertu apie 1,5- 2 valandas arba tol, kol avinžirniai bus lengvai perspaudžiami šakute. Pabaigoje įdėti druską ir pipirus, džiovintą raudonėlį. Patiekti su skrudinta balta duona, įtrinta česnaku.

Almina
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)