Tešlai:

130 g medaus,
380 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
130 g sviesto,
100 g rudojo cukraus,
kiaušinis,
imbiero,
kardamono,
maltų gvazdikėlių,
cinamono pagal skonį.

Papuošti:

200 g miltelinio cukraus,
30 ml citrinų sulčių,
maistinių dažų pagal skonį.

Gaminimas:

Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir pagardinti prieskoniais. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi. Tada supilti lydytą medų, įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Abi mases sumaišyti ir išminkyti tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve apie 30 min. Paskui plonai iškočioti ir supjaustyti įvairiomis formelėmis.

Tuomet dėti į kepimo indą ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Paskui palikti atvėsti. Visus papuošti skirtus ingredientus sumaišyti. Sausainius papuošti gauta mase.

Skanaus. Eglė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją