Geri patarimai, kaip skaniai išvirti koldūnus:

nepripilkite į puodą daug vandens - geriausiai du trečdalius,vandenį sūdykite tik tuomet, kai jis užvirs, t.y. prieš pat dėdami koldūnus,

jei lipdote koldūnus su mėsos, bulvių, žuvies, grybų ar spirgučių įdarais, į puodą kartu su druska vandenį pagardinti galite svogūnu, lauro lapais, pipirais, petražolėmis ar krapais;

koldūnus, priklausomai nuo jų dydžio, virkite ne ilgiau 10-15 minučių;

kai koldūnai išplaukia į paviršių, sumažinkite ugnį (kad virdami nesuirtų) ir dar kelias minutes pavirkite;

išvirtus koldūnus kiaurasamčiu išgriebkite iš puodo ir leiskite jiems nusivarvėti, kad nebūtų pavandeniję;

išvirtus koldūnus galima dar ir pakepinti svieste, grietinės - sviesto padaže, arba juos apkepti su sūriu orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje.

Evelinos Jocytės koldūnai

Reikia:

svogūno,
silkės,
2 virtų bulvių,
raugintų kopūstų,
grybų,
aliejaus.

Iš silkės išimame kaulus, supjaustome gabaliukais ir apkepame aliejuje kartu su supjaustytais svogūnais. Užpilame ant virtų bulvių ir viską sutriname. Gautą įdarą dedame ant tešlos paplotėlių ir formuojame koldūnus. Juos leidžiame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame, kol iškils.

Koldūnams gardinti aliejuje troškiname raugintus kopūstus su grybais. Grybai gali būti džiovinti, šaldyti, sūdyti arba marinuoti. Neturint grybų, juos galima pakeisti grybų sultinio kubeliu. Koldūnai patiekiami ant jų uždėjus troškintų kopūstų.

Skanaus!