Ingridientai:

200 gr. virtų grikių (svarbu nepervirti, turi būti birūs);
2 kiaušiniai;
50 gr. razinų;
50 gr. riešutų;
žiupsnelis cinamono.

Kita:

Kepimo popierius;
Popierinės formelės keksiukams kepti

Eiga:

1) Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių ir atskiruose indeliuose išplakame tiek trynius, tiek baltymus.

2) Nusunkiame nuo išvirtų grikių vandenį ir grikius suberiame į dubenį.

3) Į grikių masę supilame išplaktus kiaušinio trynius, suberiame pamirkytas šaltame vandenyje ir susmulkintas razinas bei sukapotus riešutus. Įberiame cinamono. Kadangi, cinamoną labai mėgstu, jo įbarstau negailėdama. ☺

4) Viską išmaišome. Tuomet supilame kiaušinio baltymus ir dar kartelį pamaišome visą masę.

5) Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.

6) Gautą grikių masę su šaukštu dedame į kepimo formeles. Gražiai "sukrauname po kauburėlį". Paruoštus "keksiukus" sudedame ant kepimo popieriaus.

7) Šauname į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių. Kepimo laikas visuomet trunka skirtingai, priklauso nuo kaip labai alkana esu ☺

Baigus kepti, skardą su „keksiukais“ išimu ir palieku šiek tiek atvėsimui.

Bon Appetit! 🍪🍴☺
Laura

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)