Ingredientai:

Miltai, 320 g
Sviestas, 200 g
Druska, 1 žiupsnelis
Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Kompotas konservuotų mangų (tešlai), 4 valgomieji šaukštai
Moliūgas trintas, keptas, 500 g
Varškė, trinta, 400 g
Grietinė, 100 g
Kiaušiniai, 3 vienetai
Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
Cukraus milteliai, 4 valgomieji šaukštai
Citrinos, 1 vienetas
Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
Grietinėlė, 200 mililitrų
Vanduo, 100 mililitrai
Želė cukrus ,,Multi'', grietinėlei, 3 valgomieji šaukštai
Kompotas, konservuotų mangų , 50 mililitrų (želei)
Želė cukrus ,,Multi'' „Dansukker“, želei, 3 valgomieji šaukštai
Imbieras, gabaliukas.

Gaminimo eiga:

Į miltus sutarkuoti sviestą, įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti kompotą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.

Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių, tarkuotu imbieru.

Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, varške, krakmolu, supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti.

Gautą kremą supilti į skardą, išklotą atšaldyta tešla.

Ištraukus iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu. Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą - pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.

Vandenį sumaišyti su mangų kompotu, želiniu cukrumi ir pavirti pusę minutės. Kai kiek atvėsta, galima dar paskaninti citrinos sultimis ir supilti ant vaisiais, riešutais, papuošto torto. Aš kepiau iš karto 2 tortus, juos papuošiau skirtingai.

Regina Račkauskienė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)