Aronijas skinu tada, kai jos pradeda mesti lapus. Kadangi ši uoga turi ypatingai aitrų skonį, skintas kekes, su visom šakelėm, pakuoju į polietileninius maišelius ir kemšu kuo talpiau į šaldiklį. Ten jos turi išbūti mažiausiai 2 savaites, tada aitrumas dings.

Švarias uogas užpilu cukrumi: 1 kg uogų reikės 0,5 kg cukraus.

Pradžiai į puodą įpilu stiklinaitę vandens, po to jau išsiskirs sultys. Reiks nesitraukiant nuo puodo intensyviai maišyti apie pusvalandį, kol uogos sukris. Tuomet suberiu smulkiais kubeliais supjaustytus 6 obuolius.

Kuomet obuoliai tampa minkšti – blenderiu labai gerai sutrinu masę iki vienalytės, beriu žiupsnį cinamono, žiupsnį aitriosios paprikos ir supilu
vienos citrinos sultis.

Po 5-7 minučių sudedu 1 plytelę laužyto juodo juodžiausio šokolado (be jokių priedų).

Maišant laukiu, kol šokoladas išsilydys ir pasiskirstys masėje, ir tada skubiai pilu į švarius mažučius stiklainius ir užsuku iškaitintais dangteliais. Atvėsusius nešu į rūsį, o per Kalėdas, papuošusi stiklainiuką dekorais, nešu dovanų.

Patarimas – skabyti uogas nuo šakelių rekomenduoju dar suledijusiais, su šakute, taip išvengsite smarkiai spalvotų rankų ir nagų.