Lašiša kalmaro glėbyje
Kalmaro filė 1 vnt,
lašiša 200 gramų,
alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai,
sojų padažas 2 valgomieji šaukštai,
citinos sultys 1 valgomasis šaukštas,
pusė čili pipiro,
druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį.
Pirmiausia reikia paruošti marinatą: sumaišyti alyvuogių aliejų, sojų padažą, citrinų sultis , šiek tiek smulkintų čili pipiriukų be sėklų ir maltus juodosios pipirus. Sudėti į marinatą lašišos filė ir palikti pusvalandžiui. Kalmaro filė nuplauti, truputėlį pasūdyti.
Į paruoštą kalmaro filė įdėti marinuotą lašišą. Kepimo foliją išlankstyti, patepti šiek tiek aliejaus, sudėti kalmarą ir sandariai suvynioti .Kepti orkaitėje apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Reikia:
500 g lašišos filė be odos,
majonezo Vilniaus su krienais,
1 ilgo agurko.
Į didesnį puodą pripilti iki pusės vandens, sudėti 2 v. šaukštus druskos, 4 lauro lapus, 4 kvapniuosius pipirus, 2 v. šaukštus vyno acto, 1 griežinėliais pjaustytą svogūną. Užvirti marinatą, nuimti nuo ugnies, įdėti lašišą, uždengti ir palikti atvėsti, po to žuvį išimti ir padėti į šaldytuvą.
Lašišos filė pabarstyti druska, pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis ir užtepkite majonezo. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėlioti ant lašišos. Galima pabarstyti krapais.
Skanaus!
Inesa B.