Lašiša kalmaro glėbyje

Kalmaro filė 1 vnt,
lašiša 200 gramų,
alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai,
sojų padažas 2 valgomieji šaukštai,
citinos sultys 1 valgomasis šaukštas,
pusė čili pipiro,
druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį.

Pirmiausia reikia paruošti marinatą: sumaišyti alyvuogių aliejų, sojų padažą, citrinų sultis , šiek tiek smulkintų čili pipiriukų be sėklų ir maltus juodosios pipirus. Sudėti į marinatą lašišos filė ir palikti pusvalandžiui. Kalmaro filė nuplauti, truputėlį pasūdyti.

Į paruoštą kalmaro filė įdėti marinuotą lašišą. Kepimo foliją išlankstyti, patepti šiek tiek aliejaus, sudėti kalmarą ir sandariai suvynioti .Kepti orkaitėje apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Lašišos užkandis

Reikia:

500 g lašišos filė be odos,
majonezo Vilniaus su krienais,
1 ilgo agurko.

Į didesnį puodą pripilti iki pusės vandens, sudėti 2 v. šaukštus druskos, 4 lauro lapus, 4 kvapniuosius pipirus, 2 v. šaukštus vyno acto, 1 griežinėliais pjaustytą svogūną. Užvirti marinatą, nuimti nuo ugnies, įdėti lašišą, uždengti ir palikti atvėsti, po to žuvį išimti ir padėti į šaldytuvą.

Lašišos filė pabarstyti druska, pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis ir užtepkite majonezo. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėlioti ant lašišos. Galima pabarstyti krapais.

Skanaus!

Inesa B.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)