aA
Šie receptai yra atsiųsti konkursui „Mano gardžiausias šventinio stalo patiekalas“. Kviečiame dalyvauti ir Jus!
Du šventiniai užkandžiai su lašiša
© Asmeninio archyvo nuotr.

Lašiša kalmaro glėbyje

Kalmaro filė 1 vnt,
lašiša 200 gramų,
alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai,
sojų padažas 2 valgomieji šaukštai,
citinos sultys 1 valgomasis šaukštas,
pusė čili pipiro,
druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį.

Pirmiausia reikia paruošti marinatą: sumaišyti alyvuogių aliejų, sojų padažą, citrinų sultis , šiek tiek smulkintų čili pipiriukų be sėklų ir maltus juodosios pipirus. Sudėti į marinatą lašišos filė ir palikti pusvalandžiui. Kalmaro filė nuplauti, truputėlį pasūdyti.

Į paruoštą kalmaro filė įdėti marinuotą lašišą. Kepimo foliją išlankstyti, patepti šiek tiek aliejaus, sudėti kalmarą ir sandariai suvynioti .Kepti orkaitėje apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Lašišos užkandis

Du šventiniai užkandžiai su lašiša
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikia:

500 g lašišos filė be odos,
majonezo Vilniaus su krienais,
1 ilgo agurko.

Į didesnį puodą pripilti iki pusės vandens, sudėti 2 v. šaukštus druskos, 4 lauro lapus, 4 kvapniuosius pipirus, 2 v. šaukštus vyno acto, 1 griežinėliais pjaustytą svogūną. Užvirti marinatą, nuimti nuo ugnies, įdėti lašišą, uždengti ir palikti atvėsti, po to žuvį išimti ir padėti į šaldytuvą.

Lašišos filė pabarstyti druska, pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis ir užtepkite majonezo. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėlioti ant lašišos. Galima pabarstyti krapais.

Skanaus!

Inesa B.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nedarbas kasdien didėja: kur buvo daugiausia galimybių įsidarbinti, dabar didžiausia tikimybė būti atleistam (115)

Įvestas karantinas neabejotinai vienaip ar kitaip paveikė Lietuvos verslą – vieni prarado...

Verslininkai: pinigų ir greitų sprendimų reikia dabar, po to bus vėlu (16)

Įpusėjo ketvirta savaitė karantine, šalies verslas susiduria su ypatingais iššūkiais, o...

Nustebino kainos degalinėje: kodėl kortelių naudotojams už kurą reikia mokėti brangiau? (56)

„Delfi“ sulaukė skaitytojo laiško, kuriame jis išdėstė savo pastebėjimus apie kuro kainas...

Po grįžimo iš Londono laukė akibrokštas: tyrimo duomenys dingo, o kaip elgtis toliau niekas nepaaiškino (96)

Turbūt neginčijamai šiandien aktualiausia tema – testai dėl koronaviruso. Algoritmai...

Pranešė, kur lankėsi užsikrėtę koronavirusu: ėjo į darbus, apsipirkinėjo parduotuvėse, lankėsi vaistinėse (33)

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atliko epidemiologinį tyrimą ir išnagrinėjo, kur...

Parduodamas žinomas viešbučio kompleksas: kainą sumažino trečdaliu (80)

Vieniems šis kol kas dar neilgas sunkmetis yra pabaiga, o kitiems – galimybė. Ypač tiems, kurie...

Įspėja apie „dezinfekciją iš vidaus“: pasekmes gydytojai sprendžia priėmimo skyriuje (34)

Pasaulyje siaučiant koronavirusui , žmonės jo išvengti bando ir pačiais keisčiausiais būdais....

Užkalnis. Gyvenimo jums niekas nekompensuos (240)

„Man pradingo kelionė, pinigus sumokėjau, kas man dabar viską kompensuos per tą karantiną?“,...

Anytos vengiau kaip velnias kryžiaus – tik kai ji mirė sužinojau visą tiesą (1)

Man – ne dvidešimt. Ir ne trisdešimt, o mano anyta jau senokai iškeliavusi anapilin.

Paviešintos išvados dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės: ar miesto valdžia ir prokurorai gavo tą patį? (174)

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga vieną dieną prabilo apie galimai gresiančią...

|Maža didelių žinių kaina